5 речей, які не можна робити перед дорогою, якщо не хочете накликати біду

5 містичних прикмет, яких не можна порушувати перед дорогою. Люди з давніх-давен вірили в прикмети, які могли вплинути на успіх або невдачу будь-якої справи. Не оминули ці вірування і дорогу. Згідно з народним повір'ям, є ряд речей, які не можна робити перед дорогою, щоб не накликати на себе неприємності.

1. Не можна мити голову

Вважається, що якщо ви митимете голову перед дорогою, то ризикуєте втратити удачу. Таке повір'я пов'язане з тим, що волосся уособлює силу і енергію людини. Омивання волосся перед дорогою може призвести до того, що ви залишите частину своєї сили вдома.

2. Не можна шити

Шити перед дорогою - це ще одна поширена прикмета. Вважається, що це може призвести до того, що ваша дорога буде довгою і стомлюючою. Таке повір'я пов'язане з тим, що шовні нитки символізують зв'язки з домом і рідними. Шити перед дорогою - це як розрізати ці зв'язки.

що не можна робити перед дорогою

3. Не можна повертатися

Повертатися назад після того, як ви вже вийшли з дому, - це ще одна поширена прикмета. Вважається, що це може призвести до того, що вам доведеться повернутися в дорогу знову. Таке повір'я пов'язане з тим, що повертатися назад - це як йти назад у минуле.

4. Не можна бити посуд

Бити посуд перед дорогою - це також не дуже хороша прикмета. Вважається, що це може призвести до того, що ваша дорога буде переповнена неприємностями. Таке повір'я пов'язане з тим, що посуд символізує благополуччя і достаток. Бити посуд перед дорогою - це як ламати своє щастя.

5. Не можна бачитися з небіжчиком

Вважається, що якщо ви побачитеся з небіжчиком перед дорогою, то ризикуєте зустріти його в дорозі. Таке повір'я пов'язане з тим, що небіжчики вважаються духами, які можуть бути небезпечними для живих.

Звичайно, сучасні люди не завжди вірять у прикмети. Однак навіть якщо ви не вірите в них, краще не ризикувати і не робити того, що може призвести до неприємностей.