Беру кефір та 1 яйце. Ідеальні пиріжки: тонке тісто, багато начинки. Можна їсти і не товстіти

Для тих, хто любить пиріжки, радимо приготувати за цим рецептом. Тісто виходить тоненьким, а ось начинки можна не шкодувати. Спробуйте, впевнені, вам дуже сподобається. Цим рецептом поділилась наша читачка Валентина Кутова. Жінка говорить, що ці пиріжки можна готувати з будь-якою начинкою, було б бажання. Перевага цих смаколиків у тому, що вони не на дріжджах, тому для тих, хто на дієті і береже фігуру, їх можна їсти, повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

Кефір - 300 мл;
Сіль - 1 ч.л.;
Цукор - 1 ч.л.;
Яйце - 1 шт.;
Рослинна олія - 20 мл;
Борошно - 500 г;
Розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

Картопля - 600 г;
Цибуля - 1 шт.;
Петрушка;
Сіль - ½ ч.л.

Готуємо:

Відварюємо картоплю в очищеному вигляді до готовності. У миску з кефіром розбиваємо яйце, висипаємо сіль і цукровий пісок, вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
Просіюємо в суміш борошно та розпушувач, замішуємо тісто руками. Еластичне і липке тісто накриваємо целофаном і залишаємо на 15 хвилин.
Для начинки картоплю перетворюємо на пюре, солимо. Нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо у сковороді. Викладаємо цибулю до картоплі разом з нашаткованою петрушкою, перемішуємо.

Тісто обминаємо та ділимо на 16 частин, формуємо колобки. Розкочуємо качалкою колобки в товсті коржики, викладаємо начинку. Робимо звичайні пиріжки. Запечатуємо пюре всередину тіста, кладемо пиріжки швами вниз.

У сковороду наполовину наливаємо олію, розігріваємо. Кладемо пиріжки в олію, обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.
В результаті виходять ароматні пиріжки з тонкого тіста із соковитою начинкою.

Смачного!