Аромат Різдва на вашому столі: рецепт ідеального імбирного печива з прянощами

Зимові свята неможливо уявити без чарівного аромату кориці, імбиру та мускатного горіха, який наповнює дім. Це пряне імбирне печиво — ідеальний спосіб створити атмосферу затишку та очікування дива. Його унікальність у тому, що тісто виходить неймовірно еластичним, схожим на пластилін, що спрощує роботу навіть для кулінарів-початківців, повідомляє Дніпровська порадниця. Достатньо лише 7 хвилин у духовці — і хрумкі, ароматні ласощі готові! Розкриваємо всі секрети ідеального тіста та швидкого випікання.

Інгредієнти

100 г вершкового масла

100 г меду

100 г цукру

1 яйце

350-370 г борошна

1 ч.л. соди


0,5 ч.л. меленого імбиру

0,5 ч.л. кориці

0,5 ч.л. мускатного горіха

дрібка солі

Приготування

  1. У каструлі змішуємо масло, мед, цукор, сіль і спеції. Ставимо на невеликий вогонь. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, поки усі інгредієнти не розтануть. Коли суміш стала однорідною, знімаємо її з вогню. Додаємо соду.
  2. Даємо суміші трохи охолонути. Після цього додаємо яйце і добре перемішуємо вінчиком. Важливо, аби вона не була гарячою, адже тоді яйце може згорнутися.
  3. Коли усі рідкі інгредієнти змішані, додаємо частинами борошно. Замішуємо тісто. Воно має бути схожим на пластилін.
  4. Тісто загортаємо в харчову плівку та відправляємо до холодильника щонайменше на 30 хв. В ідеалі - на ніч.
  5. Розкачуємо тісто товщиною 3 мм. Викладаємо на деко, встелене пергаментом. Печиво випікаємо у розігрітій до 180° духовці 7 хвилин на режимі “верх-низ”.

Нагадаємо, раніше ми писали «П'ятихвилинка» з тунцем: салат, який врятує ваш обід, коли немає часу