Аромат Різдва на вашому столі: рецепт ідеального імбирного печива з прянощами
Зимові свята неможливо уявити без чарівного аромату кориці, імбиру та мускатного горіха, який наповнює дім. Це пряне імбирне печиво — ідеальний спосіб створити атмосферу затишку та очікування дива. Його унікальність у тому, що тісто виходить неймовірно еластичним, схожим на пластилін, що спрощує роботу навіть для кулінарів-початківців, повідомляє Дніпровська порадниця. Достатньо лише 7 хвилин у духовці — і хрумкі, ароматні ласощі готові! Розкриваємо всі секрети ідеального тіста та швидкого випікання.
Інгредієнти
100 г вершкового масла
100 г меду
100 г цукру
1 яйце
350-370 г борошна
1 ч.л. соди
0,5 ч.л. меленого імбиру
0,5 ч.л. кориці
0,5 ч.л. мускатного горіха
дрібка солі
Приготування
- У каструлі змішуємо масло, мед, цукор, сіль і спеції. Ставимо на невеликий вогонь. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, поки усі інгредієнти не розтануть. Коли суміш стала однорідною, знімаємо її з вогню. Додаємо соду.
- Даємо суміші трохи охолонути. Після цього додаємо яйце і добре перемішуємо вінчиком. Важливо, аби вона не була гарячою, адже тоді яйце може згорнутися.
- Коли усі рідкі інгредієнти змішані, додаємо частинами борошно. Замішуємо тісто. Воно має бути схожим на пластилін.
- Тісто загортаємо в харчову плівку та відправляємо до холодильника щонайменше на 30 хв. В ідеалі - на ніч.
- Розкачуємо тісто товщиною 3 мм. Викладаємо на деко, встелене пергаментом. Печиво випікаємо у розігрітій до 180° духовці 7 хвилин на режимі “верх-низ”.
Нагадаємо, раніше ми писали «П'ятихвилинка» з тунцем: салат, який врятує ваш обід, коли немає часу