Бельгійські вафлі: хрустка насолода в домашніх умовах
Хто не любить солодкі, повітряні вафлі? А особливо, коли вони приготовлені вдома, зі свіжих інгредієнтів і з любов'ю. Сьогодні ми розкриємо секрети приготування справжніх бельгійських вафель, які нічим не відрізнятимуться від тих, що продають у затишних бельгійських кафе. Детальніше розповість Дніпровська порадниця.
Чому бельгійські вафлі такі особливі?
Їх відрізняє особлива текстура – хрустка скоринка і м'який, повітряний внутрішній шар. Такий ефект досягається завдяки особливому тісту і вафельниці з глибокими комірками.
Інгредієнти:
3 яйця.
40 г цукру.
1 ч.л. ванільного цукру.
дрібка солі.
370 г молока.
70 г оліі.
250 г борошна.
2 ч.л. розпушувача.
Приготування:
- Яйця розділити на білки і жовтки.
2. До білків всипати сіль і збити у стійку масу.
3. Окремо збити жовтки з цукром і ванільним цукром.
4. Влити олію, 1/2 молока, вимішати.
5. Всипати борошно і розпушувач і знову вимішати, щоб не було крупинок тіста.
6. Після цього влити решту молока, перемішати.
7. Акуратно ввести збиті білки, легенько вимішати лопаткою.
8. Смажити в електровафельниці ~5-6 хв, до гарного рум’яного кольору.
Ще один простий рецепт. Як приготувати бельгійські вафлі
Що нам знадобиться:
Борошно – 250 г
Цукор – 100 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Яйця – 3 шт.
Молоко – 250 мл
Вершкове масло – 100 г, розтоплене і охолоджене
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Як приготувати:
Змішайте сухі інгредієнти: В окремій мисці просійте борошно, додайте цукор, розпушувач і сіль. Добре перемішайте.
Збийте яйця: В іншій мисці збийте яйця з ванільним екстрактом до однорідної маси.
Поєднайте сухі та рідкі інгредієнти: По черзі додавайте до яєць суху суміш і молоко, ретельно перемішуючи після кожного додавання.
Введіть масло: В кінці додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло і акуратно перемішайте тісто.
Випікайте: Розігрійте вафельницю і випікайте вафлі до золотистого кольору.
Подавайте з:
Фруктами: полуницею, малиною, бананами
Ягодами: чорницею, смородиною
Шоколадом: розтопленим шоколадом, шоколадною пастою
Збитими вершками
Кленовим сиропом
Горіхами
Секрети ідеальних бельгійських вафель:
Температура інгредієнтів: Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Не перемішуйте тісто занадто довго: Це може призвести до того, що вафлі будуть жорсткими.
Випікайте на добре розігрітій вафельниці: Так вафлі будуть хрусткими зовні і м'якими всередині.
Смачного!