Без хірургії та великих витрат: ефективні способи виглядати молодше після 50

З віком шкіра втрачає свою пружність і еластичність, з'являються зморшки і пігментні плями. Це може призвести до того, що жінки за 50 відчувають себе не так впевнено в собі й виглядають старше, ніж є насправді. Однак, правильно підібраний макіяж може допомогти виглядати молодше і свіжіше. Про це детальніше розповість Дніпровська панорама

Ось кілька лайфхаків для макіяжу, які допоможуть жінкам за 50 виглядати молодше:

1. Використовуйте світлі відтінки

1688017811-1makiyazh1-755x390

Світлі відтінки макіяжу візуально розширюють очі і обличчя, роблячи його більш молодим і свіжим. Тому використовуйте світлі тони тональної основи, пудри, рум'ян і хайлайтера.

2. Використовуйте консилер

chto-takoe-konsiler

Консилер допоможе приховати темні кола під очима та інші недосконалості шкіри. Використовуйте консилер світліше за тональний крем на один-два тони.

3. Використовуйте хайлайтер

min_shutterstock_1085306252

Хайлайтер допомагає підкреслити природні вигини обличчя і зробити його більш об'ємним. Тому наносите хайлайтер на верхню частину скул, на перенісся, під брови і на внутрішній кут ока.

4. Не забудьте про рум'яна

097d8f60be6f28dcd9921f0ba656fb54

Рум'яна допомагають додати обличчю свіжості і молодості. Тому використовуйте рум'яна ніжних рожевих або персикових відтінків.

5. Намалюйте брови

vozrastnie_brovi_24

Брови є однією з найважливіших частин обличчя. Вони допомагають підкреслити очі і форму обличчя. Тому, якщо у вас рідкісні або нечіткі брови, то нарисуйте їх за допомогою олівця або туші для брів.

6. Використовуйте туш для вій

тушь

Туш для вій допомагає зробити очі більш виразними. Тому нанесіть туш в два шари, щоб отримати більш об'ємний і пишний ефект.

7. Нанесіть помаду

Помада допомагає підкреслити губи і зробити їх більш об'ємними. Тому використовуйте помаду яскравих або насичених відтінків.

8. Не перевантажуйте макіяж

Важливо не перевантажувати макіяж. Надмірний макіяж може зробити обличчя більш важким і старим. Краще використовувати мінімум косметики, але при цьому ретельно її наносити.

9. Не забувайте про догляд за шкірою

uxod_posle_40

Правильний догляд за шкірою допоможе зберегти її молодість і пружність. Тому регулярно очищайте шкіру, зволожуйте її і використовуйте сонцезахисний крем.

10. Не бійтеся експериментувати

Спробуйте різні варіанти макіяжу, щоб знайти той, який вам найбільше підходить. Не бійтеся експериментувати з кольорами і текстурами. Дотримуючись цих простих порад, ви зможете виглядати молодше і свіжіше, навіть якщо вам за 50.

Читайте також: Стрижки для круглого обличчя: 10 секретів, які допоможуть виглядати стрункішою та приховати пухкі щоки