"Був прикладом справжнього офіцера": створено петицію про нагородження підполковника Чумаченка з Дніпропетровщини, який відзначився у боях за Україну

Місяць тому, 24 серпня, у Кривому Розі на Дніпропетровщині попрощалися з українським воїном-розвідником, 44-річним підполковником Михайлом Чумаченком (позивний "Майстер"), повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на OBOZREVATEL.

Рідні розповіли про його героїчний воєнний шлях і попросили президента вшанувати заслуги офіцера орденом Богдана Хмельницького II ступеня. Українців закликали підписати відповідну петицію на сайті ОПУ.

Михайло Чумаченко був підполковником військової частини А4788, командиром загону підтримки спецоперацій. Разом із дружиною, відомою волонтеркою з Дніпра Катериною Чижик, активно займався волонтерською діяльністю.

підполковник Чумаченко Дніпропетровщина

Життя досвідченого військового обірвалося 21 серпня в аварії на криворізькій трасі. Тоді родина їхала до Кривого Рогу. Чоловік загинув на місці, його дружину у важкому стані доправили до реанімації.

Він був прикладом справжнього офіцера і командира для своїх підлеглих, користувався беззаперечним авторитетом та повагою серед них. Знав особисто кожного бійця свого підрозділу і був в курсі особистих проблем кожного, вживав заходи для вирішення таких проблем. Він зміг повною мірою передати багатий досвід підлеглим, які були готові йти за своїм командиром на будь-які завдання, – йдеться у петиції, авторкою якої є Ольга Мазалевська.

Як вказано в петиції, є підтвердження ураження ЗРК "Тор" на території Мелітопольського аеродрому та в Херсонській області поряд із селом Чорноморка, а ще значне ураження офіцерського складу – 23 офіцери чеченського підрозділу "Ахмат" – в с. Михайлівка Запорізької області. Крім цього, близько 20 російських офіцерів було ліквідовано за координатами Чумаченка в с. Плодородне на Запоріжжі. А в Токмаку знищено склад БК та ПММ окупантів.

підполковник Чумаченко Дніпропетровщина

Спільно з певними іншими підрозділами Сил оборони, підполковник Чумаченко займався роботою щодо збору та аналізу розвідувальних даних, із залученням підпільної мережі на окупованих територіях, завдяки чому неодноразово було завдано результативних ударів по силах ворога, здебільшого на Запорізькому напрямку, які мали підтвердження.

Підписати відповідну петицію можна на сайті ОПУ

Також раніше ми писали Донечка не обійме тата. На Дніпропетровщині поховають мужнього захисника Володимира Коляду