Це досить легко. Найпростіший рецепт домашнього майонезу

Домашній майонез – не тільки корисна альтернатива напханого добавками та підсилювачами смаку магазинного продукту. На основі приготовленого своїми руками провансалю можна зробити ще кілька соусів, пише Дніпровська панорама.

Серед них – тартар, гірчичний соус, часниковий та багато інших. А головне – щоб заправити салати домашнім майонезом, вам потрібні лише знайомі всім інгредієнти.

Подробиці

Перше, чим вам належить зайнятися, так це збиванням яєць – найкраще це зробити у блендері.

Для цього в чашу помістіть 2 курячі яйця, 1 чайну ложку гірчиці, трохи цукру, солі та перцю.

До суміші, що вийшла, додайте лимонний сік – вам знадобиться 1 столова ложка.

Продовжуючи збивати, поступово влийте 2 види олії: соняшникової та оливкової. Їх буде потрібна рівна кількість: по 100 мл.

Так легко за 5 хвилин ви приготуєте класичний провансаль. Зберігати такий майонез краще в холодильнику.

Майонез


Що важливо знати перед приготуванням майонезу

Із домашніх яєць вийде майонез жовтого кольору. Якщо ж доводиться робити його із магазинних яєць, соус вийде дуже світлим.

У соус можна додавати різноманітні прянощі, дрібно нарізані мариновані огірочки, маслини, оливки. А кількість солі можна міняти до смаку.

Щоб майонез добре і швидко збивався, всі продукти мають бути однакової кімнатної температури.

Майонез з часником, огірком та імбирем

  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Рослинна олія - 150-200 мл
  • Часник - 1 зубчик
  • Корінь імбиру – невеликий шматочок 1-1,5 см
  • Огірок солоний - шматочок 1-1,5 см
  • Зелень (за бажанням) - жменя

Змішати блендером яйце, гірчицю, цукор, сіль, часник, корінь імбиру та огірок до однорідної консистенції.

Нагадаємо, раніше ми писали: Маринована капуста без квашення: швидкий рецепт