Навчальний рік 23-24. Чергова по місту перевірила готовність шкільних укриттів

У всіх навчально-виховних закладах Дніпра, де це можливо, облаштувати укриття. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Отже, тридцять першого серпня заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко, яка цього дня є черговою по місту, перевірила виконання доручення мера. Вона проінспектувала готовність шкільних укриттів до нового навчального року. Йдеться про школи № 140 та № 2, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на інформацію міської ради. 

укриття в школах Дніпра

За словами Олени Яковенко, у 116-ти школах Дніпра організовані укриття. Це ті заклади, де була технічна можливість це зробити. У 46-ти школах укриттів немає через відсутність або невідповідність приміщень. Тож учні таких шкіл навчатимуться у закладах освіти, де укриття є. 

Перевірили, як облаштовані найпростіші укриття у школах № 2 та № 140. У цих закладах навчатимуться учні ще двох шкіл. У школі № 2 будуть й учні школи № 1, а у № 140 — діти із 76-ї школи. Переконалися у готовності згаданих укриттів. Проведені ремонти, є туалетні кімнати. Вже визначені місця розміщення дітей, зроблені відповідні покажчики. Тут все облаштовано як годиться. Є запаси води, медикаменти тощо, – розповіла Олена Яковенко.

Директорка школи № 2 Наталя Пшенічнікова зазначає:

укриття в школах Дніпра

Укриття розраховане на 575 осіб. За відповідними стандартами є вентиляційна система, протипожежна сигналізація. Укриття працює 24/7. Були випадки, що тут ночували родинами під час повітряної тривоги.

укриття в школах Дніпра

Під час інспекційного об’їзду чергова по місту перевірила і хід підготовки укриття у дитячому садочку № 165. На сьогодні укриття відремонтовані у 33 садках. Залишилося їх обладнати. До кінця року ще у 48-ми дитсадках зроблять ремонти укриттів.

укриття в школах Дніпра

Ремонтні роботи в укритті дитсадка № 165 фактично завершені. Зроблені санвузли, враховуючи вік дітей. Ще влаштують протипожежну сигналізацію, встановлять лави, буде питна вода. Вогнегасники і технічна вода вже є», – прокоментувала Олена Яковенко.

За словами директорки дитсадка № 165 Надії Дегтяренко, укриття дошкільного закладу освіти розраховано на 150 осіб: «Саме така кількість людей у нашому закладі і нараховується: 130 дітей та 20 працівників».

укриття в школах Дніпра

Нагадаємо, раніше ми писали: Перший день навчання як привід причепуритися: скільки коштують дитячі вишиванки у Дніпрі (фото)