Чи слід демонтувати пам'ятник Брежнєву у Кам'янському: думка експерта (Відео)

За останні десятиріччя в Україні пройшло кілька хвиль декомунізації. Демонтовані всі монументи вождя більшовицького перевороту Володимиру Леніну. Проте окремі пам’ятники зберіглись до сьогоднішнього дня. Зокрема, у Кам`янському Дніпропетровської області на центральному проспекті досі височіє погруддя уродженця міста, генерального секретаря центрального комітету компартії Радянського Союзу Леоніда Брежнєва. Про те, чи потрібно все ж таки демонтувати пам'ятник Брежнєву - розповіла відомий експерт. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" в ексклюзивному матеріалі.

У СРСР існувала традиція встановлювати прижиттєві пам’ятники двічі героям Радянського Союзу. Зокрема, як відомо, Брежнєв дуже любив нагороди, якими його щедро обдаровували. Він встиг побачити пам’ятник самому собі, коли відвідував Дніпродзержинськ (нині - Камянське).

Після проголошення незалежності, в Україні пройшло кілька хвиль декомунізації. Однак погруддя Ілліча досі не прибрали з публічного простору й досі. Журналісти поцікавились у директорки Музею історії Кам`янського Наталії Буланової, яка доля, на її думку, має спіткати погруддя Брежнєва.

Більше подробиць - дивіться в ексклюзивному відео:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Кам'янському знаходиться унікальний католицький костел.