Чому категорично заборонено встановлювати газові колонки та електровитяжки в одній оселі

Робота електровитяжки біля газового котла чи колонки: у чому небезпека? Чому категорично заборонено встановлювати газові колонки та електровитяжки в одній оселі. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпропетровську філію "Газмережі".

Не всі газові прилади «дружать» між собою. Наприклад, категорично заборонено монтаж колонок або котлів із відкритою камерою згорання поруч з витяжкою з примусовою вентиляцією.

катего

Під час роботи витяжки у димоході з’являється зворотна тяга. У результаті продукти горіння від роботи газового котла, колонки потрапляють до приміщення та стають причиною отруєння чадним газом. Чадний газ - безбарвний та не має запаху, і саме це робить його небезпечним для життя та здоров’я споживачів.

Симптоми отруєння чадним газом, які варто пам’ятати: нудота, головна біль, запаморочення, слабкість. Отруєння може стати причиною госпіталізації або летального випадку.

Якщо плануєте замінити газове обладнання в оселі або встановити нове, звертайтеся лише до кваліфікованих спеціалістів Дніпропетровської філії «Газмережі». Адже ми маємо дозвільні документи на проведення газонебезпечних робіт та сертифіковане обладнання. 

Детальне роз'яснення

Процес горіння палива відбувається завдяки природній тязі. Для згоряння 1 кубічного метра газу необхідно 9-11 кубометрів повітря. Якщо ж у квартирі встановлено пластикові вікна, природній приплив кисню обмежений і необхідний рівень повітрообміну не відбувається.

Коли над газовою плитою ще й встановлено витяжку з примусовою вентиляцією, її робота спричиняє зворотну тягу в топці котла і димоході. Продукти горіння потрапляють до приміщення, що може стати причиною отруєння чадним газом

Запам'ятайте! Встановлювати газові котли або колонки димохідного типу і витяжку в одному приміщенні не можна. Це небезпечно.

Нагадаємо, раніше ми писали

Дніпропетровська філія "Газмережі" зробила важливу заяву. Як оплатити електронні рахунки за розподіл газу