Чому ваші коти не дружать та що робити, аби налагодити відносини

Багато власників кішок мріють про те, щоб їхні вихованці були найкращими друзями. Однак, на жаль, це не завжди можливо. Іноді коти просто не можуть знайти спільну мову і постійно б'ються. Що ж робити в таких випадках, пише Дніпровська панорама.

Причини конфліктів між котами

Існує кілька причин, чому коти можуть не дружити:

  • Різний рівень активності. Якщо один кіт любить гратися і бігати, а інший - спати і відпочивати, між ними може виникнути конфлікт. Активний кіт буде заважати спокійному коту, а той, у свою чергу, може почати проявляти агресію.
  • Різний графік. Якщо один кіт любить спати вдень, а інший - вночі, во Дніпровська панорамани також можуть конфліктувати. Той, хто не спить, буде заважати спати іншому.
    Нерівне ставлення господаря. Якщо господар проявляє явну симпатію до одного з котів, другий може відчути себе обділеним і почати ревнувати. Це може призвести до конфліктів.

кішка

Як налагодити відносини між котами

Якщо ви хочете, щоб ваші коти подружилися, важливо створити для них комфортні умови. Ось кілька порад, які допоможуть вам у цьому:

Створіть спільний графік. Годуйте, грайте та приділяйте увагу котам завжди у один і той же час, щоб у них виробився спільний графік.

Не обирайте улюбленця. Кішки дуже чутливі до емоцій господаря. Якщо ви будете проявляти явну симпатію до одного з котів, другий може відчути себе обділеним.

Будьте терплячими і ласкавими. Хваліть котів, якщо вони сидять або лежать поряд, заохочуйте їх за спокійне ставлення один до одного.

Звичайно, навіть якщо ви будете дотримуватися всіх цих порад, не факт, що ваші коти стануть найкращими друзями. Однак, ви зможете налагодити між ними хоча б нейтральні відносини.

Нагадаємо, раніше ми писали: Готувати нескладно і з доступних продуктів. Рисові кульки Аранчіні