Тариф на електроенергію з 1 січня. Скільки доведеться платити в Дніпрі

Уряд визначив тариф на електроенергію – скільки українці платитимуть із січня. Кабінет міністрів встановив ціну на електрику та відзвітував про те, як українська система енергетики долає зиму.

Уряд ухвалив рішення про продовження дії пільгової програми з оптового продажу електроенергії (ПСО) до кінця квітня наступного року. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як стало відомо, Уряд утримав ціну на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кВт⋅год

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд утримав ціну на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кВт⋅год.

Ми стримали обіцянку і зберігаємо ціну на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,64 грн за кВт⋅год, – написав Шмигаль у Telegram.

За його словами, це стало можливим завдяки ряду заходів, зокрема, запровадженню експортного ПДВ на електроенергію, а також за рахунок зменшення обсягу держгарантій для виробників електроенергії.

"Ми розуміємо, що це важкий час для українців, і робимо все можливе, щоб підтримати їх", – додав Шмигаль.

За його словами, це допоможе уникнути додаткового навантаження на сімейні бюджети в холодну пору року. Українська система енергетики успішно долає початок зими. Найближчими днями очікується зниження пікового споживання електроенергії.

В Україні достатньо енергії для освітлення та опалення будинків, а також для безперебійної роботи підприємств, зазначив Шмигаль.

Глава уряду також повідомив, що за останній тиждень наша країна двічі допомагала Польщі в аварійних ситуаціях, надаючи додаткові обсяги електроенергії. Він висловив сподівання на подібну підтримку з боку партнерів по ENTSO-E, якщо виникне така необхідність.

Крім того, на засіданні 27 грудня уряд ухвалив рішення про залучення додаткових коштів для потреб енергетики. Зміни в угоді між Україною та Європейським інвестиційним банком дадуть змогу НЕК “Укренерго” отримати понад 3 млн євро для оплати рахунків підрядників за виконані роботи.