Цими днями рік тому ворог найближче підходив до Кривого Рогу

Цими днями, у першій половині березня рік тому, росйські окупаційні війська найближче підходили до одного з районів Кривого Рогу - Інгульця, де на той момент не було практично українських військ. Завдяки підрозділу районного військкому, який обороняв кордони Кривого Рогу з допомогою трофейних РСЗВ, вдалося відстояти Інгулець та не дати ворогу зайти територію Дніпропетровської області. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на голову Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула.

Ингулец

Олександр Вілкул згадав, шо рік тому, 10 березня 2022 року, він ухвалив рішення про евакуацію житлового масиву Інгулець до гуртожитків, шкіл та дитячих садків Саксаганського, Покровського та Тернівського районів Кривого Рогу. Саме у ці дні рік тому ворог найближче підходив до Інгульця, де практично не було українських військ.

Скрин

"Колона з 50 одиниць техніки 11-ої ОДШБР з Улан-Уде у супроводі вертольотів наближалася до кордонів міста на 200 метрів. Нас врятували російські трофейні БМ-21 "Град" (які ми раніше затрофеїли на Новому Бузі) з трофейними ж реактивними снарядами і те, що військком Центрально-Міського району Сергій Живолуп є РСЗВошником і вмів із них стріляти. Підрозділ, який він створив зі своєї роти охорони, що отримав серед військових прізвисько "старики-разбойники", фактично тоді врятував Інгулець" - згадав події річної давнини у телеграм-каналі Олександр Вілкул.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що російські окупанти нанесли ракетний удар по Дніпропетровщині 9 березня.