Цитрусові: коли краще їсти, щоб не зашкодити здоров'ю

Апельсини, лимони, мандарини – ці яскраві фрукти не тільки радують смаком, але й дарують заряд вітаміну С, необхідного для міцного імунітету. Але чи знали ви, що вживання цитрусових одразу після їжі може спричинити неприємні наслідки, повідомляє Дніпроська порадниця.

Чому не варто їсти цитрусові після їжі

Порушення травлення. Кислоти, що містяться в цитрусових, можуть негативно впливати на процес перетравлення їжі, особливо у людей, схильних до печії.
Зниження засвоєння поживних речовин. Деякі сполуки цитрусових можуть перешкоджати засвоєнню кальцію, заліза та інших важливих елементів.
Здуття живота та гази. У людей із чутливою травною системою цитрусові можуть викликати дискомфорт, метеоризм та інші неприємні симптоми.
Стрибки цукру в крові. Фруктовий цукор, що міститься в цитрусових, може призвести до різких коливань рівня глюкози, що негативно впливає на самопочуття і може призвести до переїдання.
Взаємодія із ліками. Цитрусові можуть впливати на ефективність деяких ліків, наприклад, зниження холестерину або лікування гіпертонії.

Коли краще вживати

Вранці. Це допоможе зарядитися енергією, покращити роботу травлення та отримати максимум користі від вітамінів.
Як перекус між прийомами їжі. Цитрусові добре вгамовують спрагу і почуття голоду, не перевантажуючи шлунок.
У складі салатів чи смузі. Поєднуючи цитрусові з іншими продуктами, ви можете нейтралізувати їхню кислотність і отримати збалансовану страву.

Також раніше ми писали Екранне апное: небезпечна залежність 21 століття