Дайте медаль тому, хто вигадав цей рецепт. Неймовірно ніжний та тонкий пиріг з картоплею

Пироги є у всіх країнах світу, тільки в кожній рецептура приготування різна. Відповідно і тренди на начинки до пирогів теж відрізняються. Наприклад, в Америці великою популярністю користуються яблучні пироги. Їх привезли до країни перші переселенці. У країнах Сходу люди зациклені на пирогах із м'ясом. Причому вітається будь-яке м'ясо, крім свинини, за переконаннями народів. У нас до пирогів ставляться з особливою любов'ю та повагою. Випікаються як м'ясні пироги, і овочеві, повідомляє Дніпровська панорама.

Розкажемо, як приготувати ароматний пиріг із картоплею.

Інгредієнти для тіста пирога з картоплею:

яйце - шт.;
тепле молоко - 80 мл;
цукор - ст.л.;
дріжджі - 4 г;
борошно - 250 г;
сіль - ч.л.;
вершкове масло - 30 г.

Інгредієнти для начинки:

відварена картопля - 400 г;
молоко - 4 ст.л.;
сир - 140 г.

Приготування картопляного пирога:

У миску розбиваємо яйце, вливаємо тепле молоко, висипаємо цукровий пісок та дріжджі. Ретельно перемішуємо інгредієнти до розчинення піщин.

Висипаємо в суміш молока та яйця борошно та сіль, замішуємо тісто. У сформований колобок додаємо м'яке тісто, продовжуємо вимішувати м'яку грудку.

Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо на годину в теплі. У цей час приготуємо начинку – з'єднуємо очищену картоплю із сіллю, меленим перцем та молоком.

Розминаємо картоплю до стану пюре.

Ділимо тісто на дві однакові частини. Розкочуємо обидва пласти у великі по діаметру товсті коржики. На один корж викладаємо начинку з картопляного пюре.

Натираємо на великій тертці сир, викладаємо на поверхню картопляного шару.

Накриваємо начинку другим коржом, запечатуємо і загинаємо краї всередину.

Перекладаємо пиріг на лист з пергаментом, накриваємо целофаном і залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо пиріг молоком, пальцями злегка застосовуємо поверхню, створюючи на пирозі рельєф.

Випікаємо пиріг при 160 градусах у духовці півгодини.


Після приготування змащуємо пиріг вершковим маслом. Випічка має багато начинки всередині та дуже тонке м'яке тісто.

Нагадаємо, раніше ми писали

Печу, поки закипає чайник: пиріг "П'ятихвилинка". Рецепт, якому понад 50 років