Печу, поки закипає чайник: пиріг "П'ятихвилинка". Рецепт, якому понад 50 років
Зараз пироги готують не лише у свята, але й у будні дні. А влітку, коли багато різних фруктів та овочів, то сам Бог велів перепробувати різні ласощі. Записуйте або збережіть рецепт приготування швидкого пирога з варенням. Також можете сміливо брати сезонні фрукти до смаку, передає Дніпровська панорама.
Інгредієнти для пирога з варенням:
Яйця - 4 шт.;
Сіль - 1/3 ч.л.;
Цукор - 330 г;
Кефір - 300 г;
Рослинна олія - 150 мл;
Борошно - 830 г;
Розпушувач – 2 ч.л.;
Ванільний цукор - 2 ч.л.;
Варення;
Вершкове масло - 25 г.
Приготування пирога з варенням:
У миску розбиваємо яйця, висипаємо сіль та 300 грам цукрового піску. Збиваємо віночком інгредієнти до повного розчинення.
Вливаємо до яєць кефір, ретельно перемішуємо. Додаємо в суміш олію, знову змішуємо інгредієнти.
Просіюємо в суміш 800 г борошна, розділяємо цей процес на дві частини. У борошно заздалегідь додаємо розпушувач та ванільний цукор, замішуємо тісто.
Змащуємо форму для випічки олією, викладаємо ½ частину тіста.
Розподіляємо тісто рівномірно по дну, на нього викладаємо шар варення чи будь-яких фруктів за бажанням.
Другу частину тіста викладаємо у кондитерський мішок. Акуратно створюємо на поверхні варення шар із тіста.
В окремій тарі з'єднуємо вершкове масло із залишками борошна та цукру, перемелюємо в крихту. Цю крихту викладаємо на верхівку тіста.
Випікаємо пиріг при 180 градусах у духовці 40 хвилин.
Готовність пирога можна перевірити дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити сухою із тіста. Для випікання використовується будь-яке варення, наприклад, полуничне.
Нагадаємо, раніше ми писали
Смакота за 15 хвилин. Пиріжки більше не роблю, готую лише за цим рецептом