Дайте медаль тому, хто вигадав цей рецепт. Неймовірно ніжний та тонкий пиріг з картоплею
Пироги є у всіх країнах світу, тільки в кожній рецептура приготування різна. Відповідно і тренди на начинки до пирогів теж відрізняються. Наприклад, в Америці великою популярністю користуються яблучні пироги. Їх привезли до країни перші переселенці. У країнах Сходу люди зациклені на пирогах із м'ясом. Причому вітається будь-яке м'ясо, крім свинини, за переконаннями народів. У нас до пирогів ставляться з особливою любов'ю та повагою. Випікаються як м'ясні пироги, і овочеві, повідомляє Дніпровська панорама.
Розкажемо, як приготувати ароматний пиріг із картоплею.
Інгредієнти для тіста пирога з картоплею:
яйце - шт.;
тепле молоко - 80 мл;
цукор - ст.л.;
дріжджі - 4 г;
борошно - 250 г;
сіль - ч.л.;
вершкове масло - 30 г.
Інгредієнти для начинки:
відварена картопля - 400 г;
молоко - 4 ст.л.;
сир - 140 г.
Приготування картопляного пирога:
У миску розбиваємо яйце, вливаємо тепле молоко, висипаємо цукровий пісок та дріжджі. Ретельно перемішуємо інгредієнти до розчинення піщин.
Висипаємо в суміш молока та яйця борошно та сіль, замішуємо тісто. У сформований колобок додаємо м'яке тісто, продовжуємо вимішувати м'яку грудку.
Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо на годину в теплі. У цей час приготуємо начинку – з'єднуємо очищену картоплю із сіллю, меленим перцем та молоком.
Розминаємо картоплю до стану пюре.
Ділимо тісто на дві однакові частини. Розкочуємо обидва пласти у великі по діаметру товсті коржики. На один корж викладаємо начинку з картопляного пюре.
Натираємо на великій тертці сир, викладаємо на поверхню картопляного шару.
Накриваємо начинку другим коржом, запечатуємо і загинаємо краї всередину.
Перекладаємо пиріг на лист з пергаментом, накриваємо целофаном і залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо пиріг молоком, пальцями злегка застосовуємо поверхню, створюючи на пирозі рельєф.
Випікаємо пиріг при 160 градусах у духовці півгодини.
Після приготування змащуємо пиріг вершковим маслом. Випічка має багато начинки всередині та дуже тонке м'яке тісто.
Нагадаємо, раніше ми писали
Печу, поки закипає чайник: пиріг "П'ятихвилинка". Рецепт, якому понад 50 років