Депутат Кисилевський передав автомобіль “швидкої” в Центр екстреної медицини

Центр екстреної медицини та медицини катастроф Дніпропетровської області отримав автомобіль швидкої допомоги. Його Центру передав народний депутат України Дмитро Кисилевський. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

WhatsApp Image 2022-12-02 at 08.30.54

Машина приїхала з Німеччини. Там вона деякий час експлуатувалася, але в Україну прибула в ідеальному технічному стані, це вже підтвердили спеціалісти Центру після перевірки.

“У Центрі екстреної медицини Дніпропетровської області працюють лікарі-універсали, які мають бути готові надати первинну медичну допомогу в будь-якій ситуації. На жаль, тепер до таких ситуацій додались і ракетні обстріли. Лікарі “швидкої” - дуже мужні люди і в мирний час, а в умовах війни - це справжні герої. Сподіваюсь, машина з Німеччини допоможе врятувати не одне життя”, - відзначив Дмитро Кисилевський.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 08.30.51 (1)

Директор Центру екстреної медицини та медицини катастроф Дніпропетровської області Радій Шевченко повідомив, що передана “Швидка” обладнана дефібрилятором, балоном з киснем, ношами та кріслом-каталкою з пандусом. Це частина набору для надання невідкладної допомоги на місці або дорогою до лікарні.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 08.30.52

До складу Центру входять центральна оперативна диспетчерська та 6 станцій екстреної медичної допомоги: Дніпровська СЕМД, Кам’янська, Нікопольська, Новомосковська, Павлоградська та Криворізька. Центр забезпечує прийняття викликів, надання первинної допомоги та перевезення пацієнтів у лікарні за профілем або місцем проживання.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 08.30.52 (1)

“Швидка” з Німеччини - допомога “Rotary Club Köln” в особі Ульріха Штайнерта та Семена Заусаліна. Транспортуванню машини до Дніпра посприяла народний депутат України з Івано-Франківська Олена Вінтоняк.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 08.30.53

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Дніпро вчергове передав допомогу військовим та цивільним.