Деруни з курячим філе та сиром: нове прочитання класики

Втомилися від класичних дерунів? Шукаєте нових смакових вражень? Тоді цей рецепт для вас. Секретні деруни з курячим сюрпризом під сирною ковдрою – це не просто чергова страва з картоплі, а справжня кулінарна феєрія! Ніжні курячі шматочки, заховані в хрусткій картопляній оболонці, тануть у роті, а сирна шапка робить смак ще багатшим. Доповніть деруни ароматним соусом з зеленню та спеціями, і ви будете вражені вишуканістю та ситістю цієї страви, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти на порцію для 4-х

Заморожене куряче філе чи фарш - 400 г;

Картопля - 800 г;

Яйце - 1 шт.;

Сметана - 1 ст. л. з гіркою;

Цибуля - 1 шт.;

Часник - 2 зубчики;

Твердий сир - 100 г;

Сіль, перець - 1/2 ч. л.

Для соусу

Сметана, кріп, паприка, сухий часник, сіль, олія - на свій смак .

Рецепт дерунів з курячим філе та сиром

Приготування

  1. Заморожене куряче філе натираємо на великій тертці, також натираємо картоплю, часник і цибулю, до натертих продуктів одразу додаємо сметану, яйце, сіль, натертий перець, твердий сир і добре перемішуємо для того, щоб картопля не потемніла.
  2. Смажимо деруни з двох сторін до золотистості на краплі олії, потім викладаємо їх на серветки, щоб вони забрали зайву олію.
  3. Робимо соус, просто перемішуємо усі інгредієнти, які зазначені в рецепті та подаємо.

Також раніше ми писали Сосиски у картопляній шубі. Так смачно ви ще ніколи не їли (відео)