Деруни з курячим філе та сиром: нове прочитання класики
Втомилися від класичних дерунів? Шукаєте нових смакових вражень? Тоді цей рецепт для вас. Секретні деруни з курячим сюрпризом під сирною ковдрою – це не просто чергова страва з картоплі, а справжня кулінарна феєрія! Ніжні курячі шматочки, заховані в хрусткій картопляній оболонці, тануть у роті, а сирна шапка робить смак ще багатшим. Доповніть деруни ароматним соусом з зеленню та спеціями, і ви будете вражені вишуканістю та ситістю цієї страви, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти на порцію для 4-х
Заморожене куряче філе чи фарш - 400 г;
Картопля - 800 г;
Яйце - 1 шт.;
Сметана - 1 ст. л. з гіркою;
Цибуля - 1 шт.;
Часник - 2 зубчики;
Твердий сир - 100 г;
Сіль, перець - 1/2 ч. л.
Для соусу
Сметана, кріп, паприка, сухий часник, сіль, олія - на свій смак .
Приготування
- Заморожене куряче філе натираємо на великій тертці, також натираємо картоплю, часник і цибулю, до натертих продуктів одразу додаємо сметану, яйце, сіль, натертий перець, твердий сир і добре перемішуємо для того, щоб картопля не потемніла.
- Смажимо деруни з двох сторін до золотистості на краплі олії, потім викладаємо їх на серветки, щоб вони забрали зайву олію.
- Робимо соус, просто перемішуємо усі інгредієнти, які зазначені в рецепті та подаємо.
Також раніше ми писали Сосиски у картопляній шубі. Так смачно ви ще ніколи не їли (відео)