"Дім чаклуна" у Дніпрі: історія кохання, ревнощів та помсти (фото)

У Дніпрі є будинок, який місцеві жителі називають "будинком із привидами". За легендою, в ньому жив багатий чаклун, який був убитий своєю дружиною. З того часу його привид блукає по хаті, намагаючись знайти зілля, за допомогою якого він воскресить свою кохану та помститься за смерть, повідомляє Дніпровська порадниця.

Легенда

дім чаклуна Дніпро

Історія ця сталася наприкінці ХІХ століття. Чаклун був впливовою людиною в місті. Він займався купецтвом та чорною магією. Його дружина була молодою та красивою дівчиною. Як чаклунові вдалося її отримати, історія замовчує.

Одного разу в будинок чаклуна прийшов місцевий поміщик, який шукав порятунку від нерозділеного кохання. Однак після ритуалу рятування він продовжував регулярно навідуватися до будинку чаклуна, але вже для того, щоб побачитися з його дружиною. Не минуло багато часу, як і вона закохалася у поміщика.

дім чаклуна Дніпро
Вони почали таємно зустрічатись. Але одного разу чаклун застав їх разом. Він був у нестямі від люті і пригрозив дружині, що вб'є їх обох, якщо вони не розлучаться.
Наступного дня, коли поміщик повертався додому, кінь його екіпажу раптово скинув його в канаву. Він ударився головою та помер.

дім чаклуна Дніпро
Дізнавшись про смерть коханого, дівчина одразу зрозуміла, хто за цим стоїть та зненавиділа чоловіка до смерті. Пізньої ночі, коли на вулиці вирувала гроза, вона закрила чаклуна на другому поверсі, де той спав і підпалила будинок. Як він не кричав, як не намагався вибратися - робити щось було вже пізно. Пожежу загасили лише під ранок, при цьому сам будинок залишився цілим, а другий поверх з горищем вигоріли практично вщент. Серед уламків знайшли обвуглене тіло старого мага, а ось куди потім поділася його дружина і що сталося з нею - досі невідомо. Смерть мага, що згорів живцем, була страшною. Кажуть, з того часу його тінь усе нишпорить по горищі, намагаючись відшукати зілля, за допомогою якого чаклун поверне дружину і потягне з собою в пекло.

Думка історика

Історику Максим Кавун розповідає про цей будинок:

дім чаклуна Дніпро

Будинок абсолютно типовий, двоповерховий, з великим цоколем. Знаходиться на Чечелівці. Побудований наприкінці IXX – на початку XX століть. Будівля не має декоративних елементів, а отже, не відноситься до пам'яток архітектури. Існує міська легенда про те, що в будинку чути стогони та скрипи. Але документів, які б підтверджували факти того, що тут раніше відбувалися злочини, немає. Хоча, можливо, в основі легенди лежать реальні події. І все-таки, всі ці похмурі казки є елементом міського фольклору. У Дніпрі у кожному районі є такі будинки.

Що відбувається з будинком зараз

дім чаклуна Дніпро

З того часу будинок змінив безліч власників. Хтось скаржився на постійний гуркіт зверху, когось лякали скрипи та важкі кроки, доходило навіть до того, що залишений нагорі мотлох через час ніби хтось розкидав. Незважаючи на це, багато хто вважає історію черговою "страшилкою".
Нинішні господарі будинку, які нещодавно його відреставрували, стверджують, що нічого дивного у будинку не відбувається. Їх набагато більше турбує увага журналістів, ніж якісь паранормальні явища.

Також раніше ми писали Зруйнований храм на Дніпропетровщині подарував цінну знахідку