Печиво на кефірі за 5 хвилин. Навіть дитина сама приготує. Ви не уявляєте, яка це смакота

Для будь-якого чаювання немає нічого кращого за домашнє печиво. Так можна скрасити будь-які посиденьки з друзями та родиною. Однак, багато хто останнім часом воліє купувати печиво, ніж готувати самостійно. Справа в тому, що більшість не хоче витрачати час на приготування печива.

Сучасні люди вважають, що для приготування печива треба витрачати багато часу. Потрібно замісити тісто, приготувати солодку начинку, розігріти духовку та почекати, доки печиво випечеться. Звісно, є печиво, яке готується довго. Однак є велика кількість швидкого печива. Варто показати, як приготувати печиво за 5 хвилин.

Інгредієнти для печива:

кефір - 200 мл;
яйце - 2 шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 6 ст. л.;
рослинна олія - 120 мл;
ванільний цукор - 20 г;
розпушувач - ст. л.;
борошно - 600 г;
мак.

Приготування печива:

Збиваємо вінчиком у мисці яйця з щіпкою солі. Виливаємо в яєчну суміш олію і висипаємо 3 столові ложки цукру, змішуємо компоненти.

Виливаємо в яєчну суміш теплий кефір, перемішуємо. Висипаємо в суміш кефіру та яєць борошно частинами, розпушувач та ванільний цукор. Замішуємо м'яке та еластичне тісто.

Ділимо тісто на дві частини, розкочуємо одну з частин у пласт по периметру рівний ½ частини дека. Посипаємо пласт цукром та маком, злегка придавлюємо качалкою.

Аналогічну процедуру повторюємо із другою частиною тесту. Застилаємо лист пергаментом, ділимо обидва пласти на невеликі ромбики, трикутники або квадратики, кладемо на пергамент.

Випікаємо печиво за 180 градусів 15-20 хвилин.

Рекомендуємо готувати печиво із продуктів кімнатної температури. Так тісто точно вийде вдалим, що зробить печиво м'яким та ароматним.

печенье