Для гарного росту та врожайності: чим підживити кавуни у червні

Кавуни користуються чималою популярністю серед українських городників, та для того, щоб отримати справді чудовий урожай, потрібно знати кілька секретів. Кавуни зазвичай досить вибагливі, і для хорошого росту рослині потрібне і гарне освітлення, і тепло, і відсутність вітру. А також – правильні підживлення, внесені вчасно. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Чим потрібно підживити кавуни в червні

Найкраще підживлення для кавунів, коли вони тільки починають свій ріст – це компост. Суміш гною, землі та решток бур'янів дасть неймовірний ефект та допоможе зміцнити ваші рослини і прискорити їхній ріст.

Для того, щоб підготувати засіб, ви можете складати у купу бур'яни, картопляне лушпиння та решту відходів і залишати їх на 12 місяців. За цей час відбудуться процеси гниття, і компост вже буде готовий. Для того, щоб його внести, потрібно змішати його з верхнім шаром землі.

Добриво буде йти на користь кавунам у будь-який період, і вносити його потрібно досить часто – і в період росту, і коли культура почне давати плоди. Якщо ж компосту немає, для підживлення можна також використовувати і розчин гною.

Для того, щоб підготувати його, вам потрібно взяти 3 кілограми коров'яку та залити його відром води. Після цього залиште його на тиждень у темному місці, і після цього розчин вже можна використовувати для підживлення – тільки не забудьте його перед цим добре розбавити водою.

Через місяць після висадки кавуни також радять підживити пташиним послідом. Не слід забувати і про суперфосфат, нітрат амонію та хлористий кальцій.

Народні підживлення для кавунів

Чимало городників використовують альтернативні добрива, які також можуть піти на користь рослинам.

  • Дріжджі. Їх вносять у червні, адже вони можуть бути хорошим стимулятором росту кавунів. Пакетик дріжджів потрібно розчинити у відрі води та залишити настоюватися на добу. Поливати під корінь, щоб добриво не потрапляло на листя.
  • Деревний попіл. Це добриво допомагає у період цвітіння та формування плодів. Попіл також містить фосфор і калій, які є дуже корисними для баштанних культур.
  • Йод. Цей засіб допомагає зміцнити імунітет кавунів, а також захищає їх від грибкових захворювань. На відро води потрібно додати 6 крапель йоду, а після цього добре перемішати та обприскати кавуни.

Також раніше ми писали Як і чим підживити капусту, захистити від шкідників після висадки у відкритий ґрунт