Дніпро допомагає релокованому бізнесу: історія виробничого підприємства з Краматорська

Усіляко допомагати релокованому до Дніпра бізнесу. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Профільний департамент мерії допомагає серед іншого з пошуком приміщень, земельних ділянок під виробничі потужності, складів, розміщенням працівників у гуртожитках, питаннями оподаткування, перереєстрації бізнесу, а ще – залучає до різних івентів, створених саме для підприємців, повідомляє Дніпровська панорама.

биз1

«Понад 60 виробничих підприємств переїхали до Дніпра. З кожним релокованим бізнесом контактуємо окремо. Наприклад, підприємству з Краматорська «Крамтехцентр» допомогли з розміщенням їхніх працівників.

Скерували до волонтерського центру, аби працівники могли отримати гуманітарну допомогу. В рамках міської комплексної програми розвитку підприємства у місті, яка передусім зосереджена на мікро-, малий та середній бізнес, організовуємо для підприємців різні безкоштовні заходи.

Один із останніх — семінар про фінансові продукти та грантові проєкти, спрямовані на розвиток бізнесу. До усіх заходів, нетворкінгів для підприємців, звісно, залучаємо і представників релокованого бізнесу», – розповідає начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення ДМР Ірина Журавльова. 

биз2

«Війна дуже сильно руйнує звʼязки. Бізнес, який був на стопі з початком війни, з відновленням діяльності потребував нових контрагентів, постачальників, клієнтів, партнерів, спеціалістів, аутсорсерів. Аби задовільнити цю потребу, є нетворкінги для підприємців Дніпра. Активно допомагає міська влада.

Таким чином створюємо велике, потужне коло підприємців у місті. Наше спільне завдання — пожвавити бізнес-клімат Дніпра. На це наші спільні зусилля і спрямовані», – наголошує бізнес-консультантка, експертка з розвитку бізнесу та збільшення продажів Альона Сафонова.

За словами фінансової директорки ТОВ «НПП «Крамтехцентр»» Ольги Цюх, підприємство, яке виробляє обладнання для гірничо-добувної та металургійної промисловості, частково релокувало потужності до Дніпра у травні торік. 

«Обрали саме Дніпро, оскільки місто зручне з точки зору логістики. У Дніпрі та області багато наших замовників. А ще тут легше знайти працівників за нашим профілем. Обладнання встановили на виробничому майданчику.

Наразі йде технологічна підготовка для виготовлення продукції. Дуже завдячуємо міській владі за допомогу у влаштуванні наших працівників до гуртожитку. Загалом завжди з нами комунікують, консультують», – підкреслила Ольга Цюх.