Дніпро допомагає вимушеним переселенцям знайти роботу

Дніпро продовжує активно допомагати вимушеним переселенцям із працевлаштуванням. З початку повномасштабного вторгнення рф до України у місті роботу знайшли 60 % ВПО. Зокрема, до КП «Теплоенерго» працевлаштувались 40 осіб, серед яких і Юлія Коваленко, передає Дніпровська панорама.

працевлаштування впо.jpg1

Жінка родом із Донецької області. Переїхала до Дніпра у 2022 році. Вже другий опалювальний сезон вона працює операторкою у котельні.

У тепломережі працюю з 2006 року. Через тимчасову окупацію рідного міста довелося виїхати з родиною. Вирішили приїхати до Дніпра. Знайома тут уже працевлаштувалася у місцевій тепломережі і допомогла мені теж. Тож вже другий опалювальний період працюю операторкою в котельні. Робота цілком знайома, оскільки у рідному місті теж у котельні працювала. Контролюю подачу газу, тиск, температуру подачі зворотки, води. Стежу, аби не було аварійних ситуацій. Працюю добу через дві. Роботою задоволена. Зарплатню виплачують вчасно. Колектив, керівництво привітні. Ціную свою роботу, - розповіла Юлія Коваленко.

працевлаштування впо.jpg2

За словами начальника теплової дільниці КП «Теплоенерго» Геннадія Плахтія, працевлаштовані у «Теплоенерго» переселенці працюють не лише операторами, а й слюсарями, зварювальниками.

працевлаштування впо.jpg3

Були й такі ситуації, коли переселенці зверталися щодо працевлаштування, але не мали відповідного фаху. Допомагали з його отриманням через навчальний комбінат. І нині люди вже другий опалювальний сезон працюють за спеціальностями у наших котельнях і ТРП. Працівники гарно виконують роботу, - каже Геннадій Плахтій.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення до різних департаментів та підприємств міської ради працевлаштували близько 1 000 вимушених переселенців.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 19 грудня о 13.00 відбудеться звіт за роботу у 2023 голови Дніпра Бориса Філатова.