Дніпро готується до Великодня

tulch_smes_725_200g_left

"Спекти смачну й гарну паску - справа непроста. Особливо, якщо ти молода господиня, та ще й надміру витрачатися не дозволяє скромний сімейний бюджет. Чи не порадите рецепт паски, яка була б смачною, пухкою, красивою, ще й по грошах не накладною?" З таким запитанням звернулася Світлана Плахотник з Верхівцевого.

Рецептів приготування великодніх пасок дуже багато, і мало не кожна господиня, яка хоча б раз у житті їх пекла, може сказати, що саме у неї найтрадиційніший рецепт.

Паска

"Традиційна"

Інгредієнти: яйця 8 - 10 шт., молоко 0,5 л, дріжджі 75 г свіжих або 10 - 15 г сухих (у залежності від інформації, зазначеної на упаковці), рослинно-вершкова суміш
"Тульчинка" - 72,5% 150 г, цукор 0,5 кг, ванільний цукор 1 пакетик, борошно 9 склянок, сіль 1,5 ч.л. без верху.

Приготування


Опара: Розвести дріжджі у теплому молоці, додати 1 столову ложку цукру і 2 склянки борошна. Ретельно перемішати і поставити у тепле місце. Опара повинна збільшитися у три рази.

Тісто: Розтерти яйця з цукром і сіллю, додати до опари і перемішати. Додати, постійно перемішуючи, борошно і замісити некруте тісто. Накрити харчовою плівкою або чистим рушником і залишити у теплому місці. Для того щоб тісто було ніжним та мало приємний смак, додати рослинно-вершкову суміш "Тульчинка" - 72,5%, у складі якої ідеальна пропорція олії та вершкового масла.

Таке тісто дасть хороший результат – випічка буде смачною. Коли тісто збільшиться у 2 - 3 рази, розтопити "Тульчинку" - 72,5% на водяній бані, додати ваніль і ввести у тісто. Ще раз гарненько вимісити і дати підійти.

Форми для випічки змастити олією, можна застелити дно кулінарним папером. Тісто потрібно відривати шматочками і класти у форму до половини. Накрити плівкою
або рушником і дати підійти. Потім поставити у духовку і випікати до готовності. Час залежить від розміру форми (від 20 до 30 хвилин) при температурі 180-- 200 градусів. Відкривати духовку не можна – паски осядуть.

Перевірити готовність можна за допомогою дерев’яної палички, нею потрібно проткнути тісто, якщо паличка суха – паска готова.

Прикрасити паску можна білковою глазур’ю з кольоровим "пшоном" або зробити різні візерунки з тіста - косички, листочки, хрестики та написи.