Дніпро продовжує облаштовувати сховища, які належать до комунальної власності

Облаштування сховищ у Дніпрі, аби там було цілком безпечно для містян, - одна з найголовніших задач на сьогодні. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов, повідомляє Дніпровська панорама.

Сьогодні заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дмитро Редька, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення мера. Він відвідав низку сховищ. Перше – на території одного з приватних підприємств.

укриття Дніпро

Це сховище обліковується на балансі підприємства і не є комунальною власністю. Перевіривши цю захисну споруду, переконався, що вона не готова і не відповідає нормам. Тут безлад, усе розграбоване. У комісійному акті обстеження ця споруда визнана непридатною як укриття для населення. Облаштуванням сховищ, захисних споруд повинні опікуватися балансоутримувачі. Місто облаштовує тільки ті, які є комунальною формою власності. Аби вони відповідали усім чинним нормам і мали належний стан, – розповів Дмитро Редька.

укриття Дніпро

Він також додав: щодо облаштування згаданого сховища з балансоутримувачем проведуть бесіду. Після відповідних перевірок матеріали стосовно непридатних сховищ направляють до прокуратури. Зараз таких – 66.

укриття Дніпро

Наступна локація перевірки –  сховище на території одного з комунальних транспортних підприємств. Сховище комунальної форми власності. Зараз там тривають ремонтні роботи, аби створити комфортні умови.

укриття Дніпро

Дмитро Редька розповідає:

Зараз тут відновлюють електропроводку, оновлюють стіни, сходи тощо. Сховище розраховане на 170 осіб. Воно придатне для укриття населення і функціонує цілодобово. На вході постійно черговий. За декілька днів тут вже закінчать роботи і воно бути цілком готове. 

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив сховище і на території однієї з міських  лікарень. Воно теж у комунальній власності.

укриття Дніпро

Це сховище цілком готове як укриття, відповідає всім вимогам, стандартам. Працюють необхідні комунікації, системи. Воно розраховане на 600 осіб, працює цілодобово. Сюди можуть приходити містяни.

Довідка:

219 – найпростіших укриттів комунальної форми власності (чи обласної, чи міської). Усі з відповідними актами (не обов'язково ДСНС).

На балансі міста у Дніпрі всього 191 укриття.

З них 116 шкіл Дніпра мають укриття. Їх стан відповідає всім нормативам ДСНС.

укриття Дніпро

У 33-х дитячих садочках ремонти в найпростіших укриттях добігають кінця. Всього у 80-ти садочках Дніпра можливо зробити укриття за всіма нормами.

15 – найпростіших укриттів є у позашкіллі. З них 5 готові та мають акти ДСНС, у 10 ремонти ще тривають.

33 укриття були ще до початку повномасштабного вторгнення на балансі міста: з них 27 – придатні. 

У підсумку: 148 повністю готові та з актами.

У 43 ремонти добігають кінця.

Окремо 58 модульних споруд різного типу встановлені у місцях скупчення людей та на об'єктах критичної інфраструктури.

Також раніше ми писали Комплексний ремонт дворів. У Дніпрі ліквідовують аварійність і на внутрішньоквартальних дорогах