Дніпро вчетверте отримає гуманітарний медичний вантаж із США

Сорока футовий контейнер із сучасним медичним обладнанням на суму понад півмільйона доларів дістанеться Дніпра із Штатів. Проект «Допомога лікарням України» у Денвері, штат Колорадо, реалізований за підтримки численних американских добровольців-волонтерів.

Це не перший, а вже четвертий такий контейнер, його прибуття очікується вже на початку березня.

Дніпропетровська обласна рада є партнером цього масштабного проекту в Україні. Саме вона цього разу займатиметься питаннями збереження, вантажу і перевезення обладнання до медзакладів.


Найбільшу частину допомоги у Дніпрі отримає лікарня імені Мечникова.

Також гуманітарний вантаж призначений для лікарень Києва та Запоріжжя. 

«Сьогодні за допомогою наших численних добровольців-волонтерів завантажили наш четвертий контейнер. Наступні 5 тижнів наша команда разом з партнерами Dnipro LLC, New Life Church, Kyiv, Ukraine, Дніпропетровська обласна рада буде займатися перевезенням вантажу в Україну, розмитненням, логістикою в Україні та заведенням гуманітарного вантажу на баланс лікарень", - зазначив співзасновник проекту Віталій Дубіль.

Проект «Support Hospitals in Ukraine» (укр. – «Підтримка Лікарень України») був створений українцями в США на початку АТО влітку 2014. За цей час до українських лікарень було доставлено медичного вантажу на суму 1,6 млн доларів. Це сучасне обладнання, специфічний інструментарій, розхідні матеріали та медикаменти.

Така гуманітарна допомога - це ще більше шансів для скорішого одужання українських воїнів!