До кінця вересня Дніпро буде повністю готовий до прийдешнього опалювального сезону, — Філатов 

Дніпро системно готується до холодів. Місто врахувало досвід попередньої зими та зробило комплексне оновлення найбільш чутливого до відключень електрики обладнання. Нині готовність до опалювального сезону становить 95 %. Повністю закінчити ці роботи планують до кінця вересня. Про це мер Дніпра Борис Філатов заявив в ефірі телеканалу ДніпроTV 26 вересня, передає Дніпровська панорама

Філатов також наголосив: місто встановлює альтернативні джерела живлення - аби уникнути розмерзання систем опалення під час аварійних відключень. Утім, жодне місто в світі не зможе працювати виключно на генераторах у разі повного блекауту.

Місто встановлює додаткові генератори. На деяких котельнях навіть по два. Ми придбали, мабуть, найпотужніший в країні газовий генератор. Купуємо достатню кількість, аби в разі настання блекауту ми могли втримати критичну інфраструктуру - «Міськводоканал», насоси. Щоб працювала каналізація, - зазначив мер Дніпра.

Водночас місто пропонує людям, що мають борги за тепло, скористатися програмою реструктуризації. Адже нині сума заборгованості мешканців за теплоносії сягнула понад 1,2 млрд грн, і це суттєво обтяжує бюджет міста - надто на тлі того, що у громад можуть забрати військовий ПДФО. Як відомо, стосовно цього в уряді нині тривають бюджетні консультації.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі в парках Глоби і Шевченка відбулись зміни.