До новорічного столу. Сирний рулет з куркою
Способів приготування та рецептів таких рулетів величезна кількість, вони бувають як із цілої курки, курячого фаршу чи філе. Одна з переваг цієї страви полягає в тому, що її можна підготувати напередодні, а буквально за годину до приходу гостей залишиться лише відправити рулет у духовку. В якості начинки можна використовувати будь-які продукти, які вам подобаються, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт
- Сметана – 200 г
- Сир твердий – 400 г
- Сухий часник – 1 ч.л.
- Орегано – 1 ч.л.
Начинка
- Куряче філе – 600 г
- Бекон – 200 г
- Цибуля – 200 г
- Морква – 300 г
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Сухий часник – 1/2 ч.л.
Приготування:
Куряче філе тонко наріжте. Змішайте сіль, чорний перець, сухий часник та хмелі-сунелі. Посипте кожен шматочок філе із двох сторін.
Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Бекон наріжте невеликими шматочками та обсмажте.
Потім додайте цибулю, моркву і тушкуйте до м’якості. Зніміть з плити і дайте трохи охолонути.
У мисці змішайте яйця, сметану, орегано та сухий часник. Перемішайте віночком, не треба солити. Туди додайте натертий сир і ще раз все добре перемішайте.
Вилийте яєчно-сирну масу на деко (33х40 см), застелене папером для випікання і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Запікайте в добре розігрітій духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.
Готовий сирний пласт зніміть з листа, накрийте фольгою і швидким рухом переверніть.
На сирний пласт розкладіть куряче філе.
Потім рівномірно розподіліть овочеву начинку, не доходячи до краю 4-5 см.
Злегка притисніть куряче філе і щільно згорніть рулет.
Загорніть у цю ж фольгу, перекладіть на лист і запікайте при температурі 180°С, 50 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали: 6 видів канапе на Новий рік: від класичних до вишуканих