До новорічного столу. Сирний рулет з куркою

Способів приготування та рецептів таких рулетів величезна кількість, вони бувають як із цілої курки, курячого фаршу чи філе. Одна з переваг цієї страви полягає в тому, що її можна підготувати напередодні, а буквально за годину до приходу гостей залишиться лише відправити рулет у духовку. В якості начинки можна використовувати будь-які продукти, які вам подобаються, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт
  • Сметана – 200 г
  • Сир твердий – 400 г
  • Сухий часник – 1 ч.л.
  • Орегано – 1 ч.л.

Начинка

  • Куряче філе – 600 г
  • Бекон – 200 г
  • Цибуля – 200 г
  • Морква – 300 г
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Сухий часник – 1/2 ч.л.

Приготування:

Куряче філе тонко наріжте. Змішайте сіль, чорний перець, сухий часник та хмелі-сунелі. Посипте кожен шматочок філе із двох сторін.

Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Бекон наріжте невеликими шматочками та обсмажте.

Потім додайте цибулю, моркву і тушкуйте до м’якості. Зніміть з плити і дайте трохи охолонути.

У мисці змішайте яйця, сметану, орегано та сухий часник. Перемішайте віночком, не треба солити. Туди додайте натертий сир і ще раз все добре перемішайте.

Вилийте яєчно-сирну масу на деко (33х40 см), застелене папером для випікання і рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Запікайте в добре розігрітій духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.

Готовий сирний пласт зніміть з листа, накрийте фольгою і швидким рухом переверніть.

На сирний пласт розкладіть куряче філе.

сирний рулет

Потім рівномірно розподіліть овочеву начинку, не доходячи до краю 4-5 см.

Злегка притисніть куряче філе і щільно згорніть рулет.

сирний рулет

Загорніть у цю ж фольгу, перекладіть на лист і запікайте при температурі 180°С, 50 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали: 6 видів канапе на Новий рік: від класичних до вишуканих