Фотограф від Бога у 18 років пішов до армії. На фронті загинув 24-річний Іван Кійко з Дніпра

Під час бойового завдання загинув Іван Кійко, з позивним "Філософ". 24-річний боєць був вихованцем Пласту Дніпра і стаяв на захисті України. Після поранення, яке Іван отримав у боях під Слов'янськом, він повернувся до побратимів на фронт. Але, на превеликий жаль, життя молодого бійця, сповненого планів, зупинилось дуже і дуже рано. Про це розповідає Дніпровська порадниця з посиланням на Пласт. Дніпро. 

Побратими Івана з Пласту Дніпра розповіли, що рішення пов'язати своє життя з захистом України Іван ухвалив у 2017 році, коли у триденному таборі на курганах познайомився з військовими, які проводили для пластунів вишкіл зі зброєю. У 18 років пішов до армії, після строкової служби підписав контракт. 

Щойно Іванові виповнилося 18 років, він пішов служити строкову службу, потім підписав контракт із ЗСУ.

У бою загинув вихованець Пласт. Дніпро. 24-літній старший пластун Іван Кійко-"Філософ". Він народився і виріс у Дніпрі. У Пласті – з 16-ти років. Вихованець гуртка "Лісові коти" в складі 95-го куреня юнаків імені Дмитра Яворницького. Хорунжий станиці, активний учасник пластових таборів і мандрівок, інших заходів. Навчався на помічника машиніста у фаховому коледжі Дніпра, – написано в повідомленні.

плас

Фотограф від Бога - так ніжно і щемко передати красу рідної природи мало кому вдається, а Іван мав хист і щирий, люблячий погляд на світ довкола. Любив своє Таромське і неодноразово водив наше юнацтво і новацтво в мандрівки мальовничими околицями. Брав участь практично в усіх таборах, вишколах, мандрівках, акціях, які організовувала станиця.
Востаннє зустрівся з юнаками в 2023-му, коли був у відпустці після навчання, - написали у повідомленні колеги з Пласту.

плас2

Загинув 6 лютого 2024 при виконанні бойових завдань.

плас3

плас1

плас4плас5плас6плас8

пластун загинув Іван Кійко

Фото - Іван Кійко, Фейсбук Пласт Дніпро

Редакція сайту Дніпровська порадниця  висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого...

Нагадаємо, раніше ми писали

Виконував бойове завдання. На війні загинув боєць з Дніпропетровщини Сергій Чабан