Густе полуничне варення на зиму з цілими ягодами. Готуємо двома способами

Для того що б зробити будь-яке варення не тільки полуничне густим його потрібно дуже довго варити. Так часу йде набагато більше, але зате смак від цього тільки виграє, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Філіжанка кави.

Інгредієнти:

  • Полуниця 1 кг
  • Цукор 1 кг

Приготування:

Для того що б полуниця добре проварилася не купуйте більші ягоди, в цьому рецепті вітаються маленькі ягоди. Полуницю обов’язково промити перебрати й просушити.

Після мийки я її викладаю на рушник приблизно на 20-30 хвилин і періодично перевертаю, щоб вся зайва вода вбралася в рушник.

Далі чверть від усієї підготовленої полуниці закладаємо в каструлю і пересипаємо не великий порцією цукру. Далі подаємо ще шар полуниці й також пересипаємо його цукром.

Залиште ягоди в цукрі на 7-9 годин. Я роблю це з вечора і залишаю на всю ніч. Вранці ви побачите що полуниця дала багато соку – це добре. Тепер за допомогою шумівки потрібно дістати ягоди. Так би мовити, відокремити ягоди від соку.

Ягоди складаємо окремо, а сироп ставимо на плиту і варимо його приблизно 20-30 хвилин після закипання. Не забуваємо перемішувати його, щоб він не пригорів. За час варіння сироп стане густим і зменшиться в розмірах приблизно на одну третину.

Знімаємо його з нагріву і засипаємо в нього ягоди. Ми залишаємо знову на 8-10 годин ягоди в гарячому сиропі.

Увечері коли прийдете з роботи знову дістаємо полуницю з сиропу і варимо сироп 20-30 хвилин після закипання періодично помішуючи.

І знову засипаємо полуницю в сироп і залишаємо на ніч в сиропі.

Вранці повторюємо процес заново, але тепер коли проварите сироп 20 хвилин, ягоди закладаємо в киплячий сироп і варимо все разом близько 5-7 хвилин. Після чого можна розкладати варення по банках і закривати його кришками.

Все наше полуничне варення готове. Закручені банки переверніть і укрийте чимось теплим, наприклад ковдрою. Тримаємо банки кришками вниз до повного охолодження.

варенье клубника

Ароматне варення з полуниці з м’ятою і лимоном

Спробуйте приготувати ароматне полуничне варення з додаванням м’яти й лимона. Цей рецепт мені попався минулого року і я спробував зробити кілька баночок заради експерименту. Коли взимку пробували, вирішили що в цьому році приготуємо ще більше цього дива.

  • 1 кг полуниці
  • 800 г цукру
  • 5-6 гілочок м’яти
  • 1 лимон

Як приготувати варення:

Полуницю спочатку промити, тільки потім перебрати. Якщо зробити навпаки, то ягоди можуть увібрати багато зайвої вологи що нам не потрібно.

Перебрані ягоди пересипати цукром і залишити на ніч у прохолодному місці.

Так якщо залишити в теплому на ніч є ризик що до ранку полуниця може забродити й варення вже не вийде.

Вранці проваріть полуницю на повільному вогні 5-10 хвилин і залиште остигати до вечора.

Увечері добре промийте гілочки м’яти. З лимона зніміть цедру. Важливо зняти тільки жовту частину оскільки біла може гірчити. Найпростіше це робити за допомогою терки.

З лимона відіжміть сік.

Ставимо варення на плиту додаємо м’яту, цедру, і вичавлений з лимона сік.

Доводимо варення до кипіння варимо 5-10 хвилин.

Далі беремо стерилізовані банки й розливаємо варення по банках.

Взимку коли відкриєте варення, то звичайно ж відчуєте не тільки аромат м’яти й лимону, але і легкий присмак. По правді кажучи варення виходить не дуже густе, але зате воно дуже добре підходить для пирогів і десерту.

Нагадаємо, раніше ми писали: Фарш та 1 склянка кефіру. Готую замість пиріжків, смачніше біляшів та чебуреків