Хек по-домашньому: кисло-солодкий смак, що змусить вас просити добавки

Відчуйте тепло домашньої кухні з цим чудовим рецептом. Ніжний хек, просочений ароматним кисло-солодким соусом, – це справжня насолода для гурманів, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Хек - 1,5 кг (11 шт.);

Соус сацебелі - 485 г;

Сіль - 1 ч. л.;

Олія - 180 мл;

Оцет:

якщо винний - 100 мл;


якщо звичайний - 80 мл;

Цукор - 160 г;

Кип‘ячена вода - 250 мл;

Борошно - для обсмажки риби;

Цибуля - 5/6 шт.

Приготування

  1. Цибулю нарізаємо напівкільцями, для соусу змішати воду, цукор, олію, оцет, сіль, сацебелі, перебити блендером до однорідності.
  2. Очищуємо рибу, нарізаємо, обвалюємо в борошні, далі на розпечену пательню, додавши олію, обсмажувати з двох сторін до повної готовності. Шар за шаром викладаємо цибулю та рибу, заливаємо соусом, накриваємо кришкою, перекладаємо в холодильник. 

Також раніше ми писали Ніжні фішболи в томатно-вершковому соусі: ідеальна вечеря за 30 хвилин