Хек по-домашньому: кисло-солодкий смак, що змусить вас просити добавки
Відчуйте тепло домашньої кухні з цим чудовим рецептом. Ніжний хек, просочений ароматним кисло-солодким соусом, – це справжня насолода для гурманів, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Хек - 1,5 кг (11 шт.);
Соус сацебелі - 485 г;
Сіль - 1 ч. л.;
Олія - 180 мл;
Оцет:
якщо винний - 100 мл;
якщо звичайний - 80 мл;
Цукор - 160 г;
Кип‘ячена вода - 250 мл;
Борошно - для обсмажки риби;
Цибуля - 5/6 шт.
Приготування
- Цибулю нарізаємо напівкільцями, для соусу змішати воду, цукор, олію, оцет, сіль, сацебелі, перебити блендером до однорідності.
- Очищуємо рибу, нарізаємо, обвалюємо в борошні, далі на розпечену пательню, додавши олію, обсмажувати з двох сторін до повної готовності. Шар за шаром викладаємо цибулю та рибу, заливаємо соусом, накриваємо кришкою, перекладаємо в холодильник.
Також раніше ми писали Ніжні фішболи в томатно-вершковому соусі: ідеальна вечеря за 30 хвилин