Хек в кисло-солодкому соусі. Страва, яка здивує гостей

Хек у кисло-солодкому соусі – це незвичайна та смачна страва, яка поєднує в собі ніжну рибу з яскравим та пікантним соусом. Цей рецепт – чудовий спосіб урізноманітнити ваше меню та здивувати гостей. Як приготувати неперевершену смакоту, розповість Дніпровська порадниця. 

Складові:

хек - 1,5 кг 
соус Сацебелі - 485 гр
сіль - 1 ч.л.
олія - 180 мл
оцет:
якщо винний - 100 мл,
якщо звичайний - 80 мл
цукор - 160 г
кип‘ячена вода - 250 мл
борошно для обсмажки риби
цибуля - 4-6 шт.


Приготування:

Рибу очистити (луску, плавники, спинку, животик та обов‘язково зняти чорну всередині плівку, щоб не гірчила). Кожну рибину нарізати по 3 шматочки. Цибулю нарізати півкільцями, можна брати більше 4-6 шт., цибуля буде маринована в соусі і дуже смачна. Для соусу до риби змішати: воду кип‘ячену, сіль, цукор, оцет, олію, соус Сацебелі, в мене від руна та перебити все добре блендером до однорідної консистенції. Шматочки риби обвалювати в борошні, викласти на розпечену пательню з олією та обсмажити повністю до готовності.
В каструлю викласти:
1 шар - цибуля
2 шар - риба
3 шар - цибуля
4 шар - риба
5 шар - цибуля

Все залити соусом, закрити кришкою і перекласти в холодильник, щоб риба добре промаринувалась з цибулею. Це дійсно неймовірно смачно.