Хитрість сербських кухарів: такі кабачки з’їдять разом з тарілкою

Проста хитрість сербських кухарів - смачнющі кабачки з'їдять разом з тарілкою. Як приготувати чудову бюджетну страву на всю родину, від якої будуть у захваті домашні та попросять готувати цю смакоту, розповість Дніпровська панорама з посиланням на telegraf.

Це ситне частування для сімейного обіду. Такі кабачки можна подати на стіл, як гарнір чи закуску. Весь секрет — у соусі: він просочує кабачки та робить їх дуже м’якими, ніжними, з вершковим смаком. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

Кабачок — 1 кг
Рослинна олія — 3 ст.л
Базилік сушений — 0.5 ч.л
Сушена петрушка — 1 ч.л
Паприка — 0,5 ч.л
Сіль, перець — до смаку
Вода — 100 мл
Сметана — 200 мл
Яйце куряче — 1 шт
Борошно — 1 ст.л
Часник — 2 зубчик
Кріп — 20 г

Спосіб приготування:

Кабачки або цукіні миємо, кожен розрізаємо на дві поздовжні частини. Нарізаємо їх часточками шириною 5 мм та перекладаємо в глибоку миску.
Окремо приготуємо маринад. Змішуємо олію, сухі трави, солодку паприку, чорний перець і сіль. Виливаємо його на кабачки, перемішуємо.
Кабачки викладаємо на деко в один шар та ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо їх 15 хвилин.
Для сметанного соусу кухарі радять додати яйце та борошно. Кришимо часник та кріп, додаємо. Вливаємо в соус воду, солимо, перчимо та перемішуємо.
Кабачки після запікання перекладаємо у сковороду, заливаємо сметанним соусом. Ставимо на вогонь; коли закипить, зменшуємо газ до мінімального, тушкуємо до загусання близько 3-5 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали

Швидкий пиріг на кефірі за 10 хвилин. Готування стане одним задоволенням