Хліб у котлети більше не додаю. Знайшла спосіб, як зробити їх смачнішими
Ще з радянських часів у фарш для котлет прийнято додавати хліб, розмочений у молоці чи воді. Невідомо - чи у тому було більше традиції, чи економії. Але необов'язково до котлетного фаршу додавати хліб, щоб котлети були смачними. "Дніпровська панорама" ділиться рецептом приготування котлет без хліба. До речі, виходить ще й дуже ощадливо.
Інгедієнти для приготування котлет:
- Фарш м'ясний (можна курячий) - 450 грам;
- Яйце куряче - 1 штука;
- Картопля - 2 штуки;
- Цибуля ріпчаста (можна побільше) - 1 головка;
- Часник - 2 часточки;
- Панірувальні сухарі - 150 грам;
- Зелена цибуля - пучок,
- Сіль, чорний перець, спеції за смаком.
Як готувати котлети:
- На великій тертці потрібно натерти очищену від шкірки картопля і перекласти її в окрему ємність. Сюди ж видавити крізь прес часник та розбити яйце. Перемішати.
- Цибулину дрібно нарізати (можна подрібнити в блендері або натерти на тертці) і додати фарш.
- М'ясо з цибулею посолити, поперчити, додати спеції та добре вимішати.
- Поєднати обидві складові котлетного фаршу - м'ясну та картопляну, перемішати до однорідного стану.
- З отриманої маси сформувати невеликі за розміром котлетки та відправити їх у сковороду з розігрітою олією. За бажанням, котлетки можна обваляти в панірувальних сухарях.
- Обсмажувати до появи апетитної скоринки з кожної із сторін.
Котлети готові - смачні, запашні, та без хліба.
Смачного!