Ідеальні мариновані кабачки: простий рецепт для зимових запасів
Літо у розпалі, а з ним і щедрі врожаї кабачків, які так і просяться на вашу кухню. Якщо ви шукаєте спосіб зберегти їхній ніжний смак і насолоджуватися ним навіть у холодну пору року, цей рецепт маринованих кабачків — справжня знахідка. Цей надзвичайно простий, але неймовірно смачний рецепт дозволить вам приготувати ароматні, хрусткі кабачки всього за кілька хвилин активної роботи, повідомляє Дніпровська порадниця. З додаванням гірчиці, часнику та кропу, а також яскравої куркуми для апетитного кольору, ці мариновані кабачки стануть чудовим доповненням до будь-якого столу та ідеальною закускою для всієї родини.
Інгредієнти на 5 баночок по 0,5 літра:
кабачки - 5 шт. (не дуже великі)
часник - 5 зубчиківь(по 1 на баночку)
гірчиця зерниста ( 1 ч. л. на баночку)
кріп або пучок кропу ( пару гілочок в кожну баночку)
Для маринаду:
вода - 4 склянки (200 мл)
цукор - 1 склянка
оцет - 1 склянка 9%
куркума - 1 ч. ложка
сіль - 2 ст. ложки
Приготування
- Спочатку нам потрібно очистити та нарізати кабачки. На баночку об'ємом 0,5 л. кладемо 1 чайну ложку насіння гірчиці, 1 нарізаний зубчик часнику та кілька гілок кропу.
- Акуратно розкладаємо кабачки. Для маринаду нам знадобиться 4 склянки води, 1 склянка оцту 9%, 1 склянка цукру, 2 столові ложки солі та 1 чайна ложка куркуми. Доводимо до кипіння. Потім заливаємо баночки.
- Кладемо в каструлю. Заливаємо водичкою до плечиків Накриваємо кришкою і кип'ятимо 5 хвилин. Потім їх закриваємо, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
Також раніше ми писали Забудьте про зіпсовані запаси: секрети правильної стерилізації банок вдома