Ігрові технології на допомогу: віртуальна реабілітація стає доступною українцям

Завдяки сучасним технологіям, українці, які постраждали від травм, інсультів чи хронічних захворювань, отримують доступ до інноваційних методів реабілітації. Ігрова система телереабілітації RGS, вже успішно впроваджена в 76 українських медзакладах, дає можливість пацієнтам відновлювати свої когнітивні та моторні функції в захоплюючий та комфортний спосіб, повідомляє Дніпровська порадниця.

Платформа RGS допомагає пацієнтам з різними захворюваннями, включаючи хворобу Альцгеймера, атаксію, розсіяний склероз, хворобу Паркінсона, травму спинного мозку, черепно-мозкову травму та інсульт. Також система корисна для людей, які отримали травми та контузії внаслідок бойових дій.

ігротерапія Ураїна

Завдяки RGS пацієнти можуть проходити реабілітацію вдома, використовуючи телефон або комп'ютер з вебкамерою. Ігрові вправи допомагають їм відновлювати мовлення, координацію рухів, пам'ять та інші важливі функції. Спеціальний додаток реєструє динаміку рухів, аналізує помилки та надає лікарю інформацію про прогрес пацієнта.

Це приклади того, як сучасні технології дозволяють нам долати бар'єри війни та забезпечувати українців медичною допомогою, попри всі виклики, - йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Також раніше ми писали Рятуємо кімнатні квіти: що робити, якщо сохнуть кінчики листя