Йому було лише 23. На Дніпропетровщину повертають тіло бійця, який загинув майже рік тому

До Кривого Рогу на Дніпропетровщину повертають тіло захисника Андрія Божка, який боронив Маріуполь. Головний сержант мав позивний «Фамас». Він загинув майже рік тому, 3 квітня 2022 року, в Маріуполі. А 27 грудня, за Указом Президента України, наш 23-річний земляк був посмертно нагороджений орденом "За мужність" 3-го ступеня, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Рудана.

цете

Андрій Божко навчався у металургійному ліцеї №16, згодом закінчив Криворізький педагогічний університет. Змалечку займався боксом, плаванням, футболом, а у дорослому віці - легкою атлетикою. У 18 років самотужки вивчив французьку мову, поїхав до Парижа, де вступив до Французького іноземного легіону. Відслужив там рік, а потім вступив до полку "Азов", у складі якого захищав Маріуполь від нападу росіян.

"Андрій був чесним і цілеспрямованим, мав багато планів на майбутнє, зокрема продовжувати жити в Україні і створити власну родину. Жодні слова не зможуть описати біль та гіркоту втрати. Я ніколи не пробачу сволоту, яка забрала тебе у нас. Взагалі всіх, хто до цього причетний. У моєму світі не вистачатиме тебе. Пам'ять про тебе залишиться назавжди і зігріватиме наші душі. Наш герой, герой Маріуполя, герой України Андрій Божко «Фамас», – висловила свій біль кохана Андрія, Валерія Мішина.
 
Майже за рік після загибелі хлопчина повернеться у рідне місто, на вічний спочинок...Він був єдиною дитиною в сім’ї.

Церемонія прощання з Героєм пройде у суботу, 4 березня, о 13:00 у секторі почесних поховань Центрального кладовища.

Вічна пам'ять і шана за подвиг!

Нагадаємо, раніше ми писали

 У нього залишилися дружина, два сини, батьки та брат. Сергій Косаренко з Дніпропетровщини загинув за мир в Україні