Кабачки більше не роздаю, самому не вистачає. Готую тільки за цим рецептом

На календарі перші дні осені, роздолля овочів та фруктів. А кабачки сьогодні у Дніпрі коштують зовсім недорого – ціни стартують від 10 гривень за кілограм. А у тих господарів, у кого вони цього року невимовно вродили, тим більше є привід приготувати цю чудову страву. Як каже наш читач, кабачки більше не роздаю, самому не вистачає. Готую лише за цим рецептом. Виходить дуже просто, смачно та ситно, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти для кабачкової запіканки

Кабачки - 3 шт.;
Сіль - ч.л.;
Фарш - 500 г;
Морква - шт.;
Цибуля - шт.;
Часник - 3 зубчики;
Кріп - пучок;
Яйця - 2 шт.;
Сир - 150 г.

Приготування кабачкової запіканки

Спочатку потрібно видалити з кабачків плодоніжки, потім натріть їх у великій тертці. Отриману суміш посоліть та відіжміть від зайвої рідини. Вона вам не потрібна. Потім на тертці потріть моркву та цибулю. Викладаємо подрібнені овочі до кабачкової маси разом із фаршем.

Давимо і дрібно шаткуємо часник, викладаємо в миску з фаршем і овочевою сумішшю. Розбиваємо туди яйця, посипаємо чорним меленим перцем і нашаткованим кропом.


Ретельно перемішуємо всі компоненти, викладаємо у форму для запікання.
Готуємо фарш із кабачком у духовці при 180 градусах півгодини. У цей час натираємо сир, посипаємо готову страву.

Відправляємо запіканку до духовки додатково на 10 хвилин.
Виходить ароматне і дуже ситне частування. Кабачки у цій страві відмінно розкривають свої смакові якості разом із м'ясом.

Нагадаємо, раніше ми писали

Беру 6 яблук і трохи борошна: так мало хто готує. Найкращий пиріг, який я пробувала