Каланхое: секрети цвітіння та догляду

Каланхое - це не просто кімнатна квітка, а й справжня скарбничка корисності. Її м'ясисте листя володіє цілющими властивостями, а яскраве цвітіння радує око протягом декількох місяців. Щоб ваша улюблениця радувала вас красою якомога довше, важливо знати кілька секретів догляду за каланхое, повідомляє Дніпровська порадниця.

Світло та розташування

Каланхое любить світло, але не прямі сонячні промені. Ідеальним місцем для неї стане підвіконня з західним або східним розташуванням. Якщо ж природного освітлення не вистачає, можна додати штучне підсвічування.

Полив і вологість

Каланхое не любить перезволоження, тому поливати її потрібно помірно. Влітку достатньо поливати раз на тиждень, взимку - ще рідше, 1-2 рази на місяць. Перед кожним поливом переконайтеся, що ґрунт в горщику повністю просох.

Вологість повітря для каланхое не є критичною, але обприскування листя теплою водою в спекотні дні буде корисною процедурою.

Додаткові поради

  • Для пишного цвітіння каланхое потрібен період спокою. З кінця жовтня до кінця січня скоротіть полив і поставте квітку в прохолодне місце (близько 15°C).
  • Щоб каланхое рясно цвіло, під час бутонізації рекомендується підгодовувати його комплексним добривом для сукулентів.
  • Пересаджувати каланхое рекомендується раз на 2-3 роки, навесні.
  • Розмножувати каланхое можна листям або живцями.

Також раніше ми писали Кімнатні рослини, які гарно цвітуть влітку