Класичний "Цезар": рецепт легендарного салату, який підкорив світ
"Цезар" – це не просто салат, це легенда, яка народилася в далекому 1924 році в мексиканському місті Тіхуана. З тих пір він підкорив серця мільйонів гурманів по всьому світу. Секрет його популярності – у простоті та гармонійному поєднанні смаків. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти:
1 маленьке філе.
1 зварене круто яйце.
10 чері.
1/2 салату айсберг.
2 жовтка.
200 мл олії.
1 ч.л. гірчиці.
2 ст.л. лимонного соку.
1/3 ч.л. солі.
Дрібка перцю.
1 долька часнику,
50 мл молока.
50-70 г пармезану.
Сухарики.
50 г пармезану.
Приготування:
1. Філе розрізаємо, солимо і перчимо з двох сторін, смажимо з двох сторін до готовності, готове філе загортаємо в фольгу.
2. Для соусу в глибокій чаші з‘єднуємо жовтки, гірчицю, сіль, перець, лимонний сік, часник і олію. Збиваємо блендером. Додаємо молоко і доводимо до консистенції соусу. До готового соусу додаємо натертий пармезан і перемішуємо.
3. Айсберг нариваємо шматочками, додаємо 2-3 ст.л. соусу, перемішуємо. Нарізаємо яйце, помідори, філе.
4. Складаємо салат. Викладаємо айсберг, чері, яйце, нарізане філе, посипаємо сухариками і пармезаном.