Команда працювала 24/7: Вакарчук про знайомство з Корбаном та позбавлення його громадянства

Скандал з позбавленням громадянства голови Штабу тероборони Дніпра не вщухає. Відомі українці продовжують коментувати цинічний "таємний указ" президента та висловлювати підтримку Геннадію Корбану. Зокрема, щодо рішення президента висловився лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. Про це повідомляє Дніпровська Панорама, посилаючись на nv.ua. 

Фронтмен гурту "Океан Ельзи" зазначив, що не даватиме оцінок діям президента. Втім, за його словами, з Геннадієм Корбаном він знайомий особисто та не раз бачив ефективність роботи його команди у Дніпрі.

Але одне скажу: 1 березня 2022 року я вперше після повномасштабного вторгнення Росії був у Дніпрі і особисто бачив там команду тероборони міста й області на чолі з Геннадієм Корбаном. Ця команда 24/7 працювала, працювала самовіддано, рішуче, професійно і злагоджено. Я б навіть сказав, що від Дніпра вже тоді віяло впевненістю. Відтоді я був у Дніпрі багато разів і це відчуття впевненості не зникало жодного разу, – розповів Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, інформація про "таємний указ" про позбавлення Коломоймського, Рабиновича та Геннадія Корбана громадянства України з'явилась на УП ввечері 20 липня. Стаття не містить джерел інформації і більше схожа на вкид. Офіційних коментарів від Офісу Президента з цього приводу немає. Втім 22 липня стало відомо, що Геннадія Корбана не пропускають через українсько-польський кордон та вилучили в нього паспорт. 

Щодо безпрецедентного та скандального "таємного указу" висловилось вже чимало людей. Зокрема, радник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Дмитро Ярош назвав такий крок назвав ударом по єдності нашого народу, а відомий журналіст Юрій Бутусов зауважив, що позбавлення громадянства людини, яка народилася в Україні, є незаконним. Більшість людей вважає інформацію про "таємний указ" фейком, але відомий політолог Олександр Кочетков впевнений, що це радше публічна погроза, аніж фейк.

Зазначимо, що скандал із "таємним указом" активно обговорюють у світових ЗМІ