Кому редиску вживати шкідливо та скільки коштує ранній овоч у Дніпрі

Свіжа зелень та сезонні овочі зарясніли на прилавках ринків та полицях супермаркетів Дніпра. Зазвичай найпершою з них з'являється рожева і хрустка редиска. Однак, за всієї ймовірної користі овоч вживати можна далеко не всім, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на РБК Україна.

Чим корисна редиска

Дієтолог Світлана Фус розповіла, що поживну цінність редиски недооцінюють. За її словами, коренеплід корисніший, ніж більшість із нас звикли про нього думати.

Редиска містить:

  • вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, РР,
  • необхідні організму людини мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, природну клітковину, фітонциди.

Певну гіркуватість, гостроту смаку забезпечує редисці гірчичне масло, що міститься в продукті, воно має властивість збуджувати апетит.

Як купити хороший овоч

При покупці перевіряйте редиску на дотик:

  • вона повинна бути абсолютно твердою, інакше ви ризикуєте купити напівпорожні, волокнисті екземпляри,
  • шкірка повинна бути гладкою та чистою, без чорних крапок.

Соковита, хрумка редиска з легким гірчичним смаком - чудове доповнення до будь-якого салату. Щоб підвищити її хрусткі властивості, потримайте кілька годин у воді із кубиками льоду. Заодно позбавтеся надлишку нітратів, якими "грішать" ранні парникові овочі.

Кому редиску їсти не можна

Овочі протипоказані при гіперфункції щитовидної залози, подагрі, гастриті та виразці шлунка в стадії загострення.

Скільки коштує редиска в Дніпрі

Цього року ціни на ранній овоч трохи кусають. Так, станом на початок квітня за редиску просять 129 грн/кг, а маленький пучок коштуватиме 25-30 грн. На ринках ранній овоч можна знайти за 85 грн/кг.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як у Дніпрі отримати електронний рецепт на ліки