Користь від абрикосів: як впливають ці фрукти на ваш організм

Скоро вже розпочнеться сезон абрикосів. Їсти ці фрукти необхідно, адже вони містять багато вітамінів, які будуть корисними для вашого здоров'я, повідомляє Дніпровська Панорама.

Загалом фрукти прийшли до нас з Китаю, у якому вони зявилися ще 4 тисячі років тому. Зазвичай абрикос має жовто-помаранчеву шкірку.  М'якуш кістянки кисло-солодкий, нерідко з гіркуватим присмаком, залежно від сорту.

А тепер дізнаємось, чим корисні абрикоси

Існує багато переваг вживанняабрикос, про які вам варто знати. Вони мають різномагітний мікс корисних складників: вітаміни, флавоноїди і калій. Це все має позитивний на здоров'я.

Флавоноїди: вони зміцнюють кровоносні судини, значно зменшують ознаки запалення в організмі.

Калій: цей мінерал важливий для стійкості ваших нервів і зміцнення м'язів. Завдяки ньому, в організмі безперебійно транспортуються поживні речовини, а також підтримується здоровий артеріальний тиск і серцево-судинну система.

Вітаміни:

  • вітамін А;
  • вітамін С;
  • пантотенова кислота (B5);
  • вітамін Е;
  • бета каротин;
  • калій;
  • лютеїн;
  • зеаксантин;
  • лікопін;
  • цинк;
  • мідь;
  • залізо;
  • фосфор;
  • марганець;
  • магній.

абрикоси

Переваги вживання абрикос для здоров'я:

Шкіра

Завдяки впливу антиоксидантів, зокрема вітамін Е та вітамін С, стан вашої шкіри значно покращується. Ці речовини допомагають захистити покриви від ультрафіолетового випромінювання. Це запобігає появі ранніх зморшок та покращує еластичність. Ще один корисний антиоксидант, бета-каротин, береже клітини шкіри від сонячного ураження, а високий вміст води - забезпечить зволоження.

Покращення травлення

Харчові волокна - допомагають вашій травній системі. Загальний вміст клітковини у фруктах розділяють на два підвиди: розчинну та нерозчинну. Розчинна -  допомагає шлунково-кишковому тракту зберігати достатню кількість води та сприяє розвитку корисних бактерій. Нерозчинна клітковина підтримує здоровий рівень кишкових бактерій.

Здоровий зір

На зір гарно впливає вітамін А, бета-каротин та інші каротиноїди, що є в абрикосах, Лютеїн, що міститься у фрукті, чудов впливає на сітківку та кришталик, а каротиноїди та вітамін Е покращують загальний зір. Відтак вживаючи абрикоси ви можете легко знизити ризик дегенерації жовтої плями та катаракти.

Їште абрикоси з користю!

Нагадаємо, ранші ми писали, що замість нудних пиріжків. Пиріг із зеленою цибулею та яйцями