Краєвиди як у Новій Зеландії у Дніпропетровській області: як доїхати в балку Сажівка

Поблизу з Дніпром є мальовниче місце, яке своїми красотами нічим не поступається Новій Зеландії. У Балці Сажівка є власні гори та багато зелені навколо, чим ця локація сильно нагадує далекі від нас краї, пише “Дніпровська панорама”.

Балка Сажівка розташувалася на околиці села Старі Кодаки. Воно виникло багато століть тому, колись неподалік від балки знаходилася фортеця, однак у 1711 році її було зруйновано. Зараз лише поодинокі пам’ятники можуть нагадати про це.

Сажівка Дніпро

Красу природного ландшафту в різні пори року підкреслює рослинність, яка через вигини схилів і урвищ набуває різних відтінків. Восени золотого, червоного та охри. Навесні можна милуватися переливами смарагдового та соковито-зеленого, проте і у вересні це місце продовжує тішити око.

Як доїхати до Сажівки у Дніпрі

Як дістатися

Найпростіший спосіб приїхати до балки – скористатися маршруткою №109. Вона прямує до Старих Кодаків, а там вийти на зупинці «Цвинтар». Назва моторошна, але не варто лякатися. Далі вам потрібно буде йти пішки. 

sazhavka_1-1024x683

На маршрутці доведеться їхати близько півгодини, якщо ви сядете, наприклад, на ТРЦ Дафі. У самій балці можна досхочу прогулятися, оскільки протяжність Сажівки близько 2-х кілометрів. Але якщо просто прогулянка не для вас, то сміливо беріть набір для пікніка, плед і обирайте собі локацію для відпочинку. Тут також можна влаштувати фотосесію як звичайну, так і весільну. Це, до речі, популярна локація серед фотографів. Про всяк випадок, закликаємо врахувати погодні умови заздалегідь. 

Старі Кодаки Сажівка

Ретельно підготуйтеся, бо на вас можуть чатувати кліщі. Купуйте заздалегідь спеціальний спрей і одягайте світлий одяг, аби їх було легше помітити. Також є небезпека зустріти змію, тому уважно дивіться під ноги. 

Нагадаємо, раніше ми писали про озеро Солоний лиман.