Крутіший за шарлотку. Не пиріг, а золото: мама називає його «12 ложок»
Шарлотка вже набридла? Тоді цей варіант підкорить серця всіх домашніх, особливо, якщо вони люблять ягоди. Пиріг за цим рецептом виходить таким ніжним і пишним, що хочеться готувати його знову і знову, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
- Яйце - 3 шт.;
- Сіль - пучка;
- Цукор - 12 ст. .;
- Борошно - 12 ст. л.;
- Молоко – 12 ст. л.;
- Олія - 12 ст. л.;
- Розпушувач - 10 г;
- Ванілін - 2 г;
- ягоди - 200 г.
Для хрусткої скоринки:
- Борошно - 40 г;
- Цукор - 40 г;
- Вершкове масло - 30 г.
Готуємо:
У миску розбиваємо яйця, висипаємо сіль та цукровий пісок, збиваємо вінчиком до розчинення піщинок. Вливаємо в яєчну суміш молоко та олію, знову перемішуємо.
Висипаємо в суміш борошно з ваніліном та розпушувачем, замішуємо рідке тісто. У тісто викладаємо ягоди, перемішуємо.
Застилаємо форму для випікання пергаментом, виливаємо тісто на поверхню, рівномірно розподіляємо по дну. Для скоринки в окремій тарі змішуємо вершкове масло з цукром і борошном, створюємо крихту.
Вершкову крихту висипаємо на верхівку пирога.
Випікаємо пиріг за 180 градусів 35 хвилин.
Ягоди осядуть на дно пирога. В результаті виходить вершковий хрумкий ягідний пиріг.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали: Приготує навіть дитина. Простий кекс на йогурті до чаю