Крутіший за шарлотку. Не пиріг, а золото: мама називає його «12 ложок»

Шарлотка вже набридла? Тоді цей варіант підкорить серця всіх домашніх, особливо, якщо вони люблять ягоди. Пиріг за цим рецептом виходить таким ніжним і пишним, що хочеться готувати його знову і знову, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • Яйце - 3 шт.;
  • Сіль - пучка;
  • Цукор - 12 ст. .;
  • Борошно - 12 ст. л.;
  • Молоко – 12 ст. л.;
  • Олія - 12 ст. л.;
  • Розпушувач - 10 г;
  • Ванілін - 2 г;
  • ягоди - 200 г.

Для хрусткої скоринки:

  • Борошно - 40 г;
  • Цукор - 40 г;
  • Вершкове масло - 30 г.

пиріг

Готуємо:

У миску розбиваємо яйця, висипаємо сіль та цукровий пісок, збиваємо вінчиком до розчинення піщинок. Вливаємо в яєчну суміш молоко та олію, знову перемішуємо.

Висипаємо в суміш борошно з ваніліном та розпушувачем, замішуємо рідке тісто. У тісто викладаємо ягоди, перемішуємо.

Застилаємо форму для випікання пергаментом, виливаємо тісто на поверхню, рівномірно розподіляємо по дну. Для скоринки в окремій тарі змішуємо вершкове масло з цукром і борошном, створюємо крихту.

Вершкову крихту висипаємо на верхівку пирога.

Випікаємо пиріг за 180 градусів 35 хвилин.

Ягоди осядуть на дно пирога. В результаті виходить вершковий хрумкий ягідний пиріг.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали: Приготує навіть дитина. Простий кекс на йогурті до чаю