Культурний шок. У Дніпрі жінка створює чарівні сукні: ділиться секретами чаклунства (фото)

Дніпрянка Вікторія Дідик винайшла свій напрямок у мистецтві українського вишивання. Жінка до традицій додала сучасних технологій. Але все одно її дивовижний одяг базується на оригінальних ескізах, які придумує і втілює сама Вікторія, повідомляє Дніпровська панорама.

Вишивання  для українок колись було не лише способом життя, а й можливістю висловитися. Рушники читали, як книги, по візерунках вишиванок багато чого можна було дізнатися про людину, а малюнки на сукні дівчини, або на чоловічій сорочці, розкривали їхні особистості.

MyCollages (16)

Майстриня Вікторія - справжня продовжувачка давніх українських  традицій. Вона художниця і своїми малюнками, які вона відтворює у  вишивці, жінка багато чого розповідає. 

сукня беж колаж

Тут можна багато  побачити. Вікторія втілює на одязі  сюжети про себе, про своїх рідних, про свій улюблений куточок на рідній землі, про людей, красу і вічність.

     вікторія Січ 2

Ви знаєте, якщо з інших видів діяльності людина втомлюється, то від вишивки ніколи. Це щось духовне. Якщо ти поринеш у це, то вже не зможеш жити без вишивання, - каже Вікторія

           пяльци    

Вікторія вишиває з дитинства. Спочатку це були прості твори, потім  вишиванки, або прикрашені візерунками блузки та дитячий одяг. І як верхівка творчості – ці неперевершені сукні-картини.

низ сукні колаж

Як зійшла до неї така ідея, Вікторія  не уточнює. Ймовірно, тому, що все вийшло цілком природно - просто вирішила розшити сукню своїми картинами.

MyCollages (18)

Уявіть, ви малюєте, починаєте якусь композицію, і коли ви це вишиваєте, все починає оживати, і вам хочеться рухатися все далі, щоб пожвавити всю роботу. Від цього я отримую велику творчу насолоду, - розповідає майстриня.

MyCollages (17)

І ось саме для того, щоб пожвавити процес Вікторія його з часом вдосконалила.               

У жінки велика родина: чоловік, троє дітей та п’ятеро онуків! Усі підтримують її творчість і щоб допомогти, син подарував мамі професійну вишивальну машинку. Авторка засвоїла процес програмування і тепер все стало відбуватися швидше.

              MyCollages (20)

Але від використання вишивальної машинки  оригінальність творів не зникла. Вони ще більше набули чар. Можливо тому, що справа не в приладах, а в чомусь іншому.

Раніше ми писали про те, як  В Днепре показали уникальные фото фонтанов, о которых мало кто знает