Купили кислі мандарини: як за 15 хвилин зробити їх солодкими

Символом зими та Новорічних свят вже давно вважаються мандарини. Їх аромат наповнює кімнату святковою атмосферою. У свята мандарин можна з'їсти дуже багато і виходить прикро, коли куплені цитруси виявляються кислими. Ми поділимося з вами лайфхаком, який допоможе з цим справитись. Його незаперечними плюсами є простота та дієвість: спробуйте зробити це і переконайтесь самі.

Влаштуйте спа-процедури своїм мандаринам

Для того, щоб позбутися кислого присмаку цитрових, вам усього лиш потрібно зробити плодам дві послідовні ванночки. Для першої нагрійте воду приблизно до 40 градусів – вона має бути гарячою, але не обпікати руки. Погрузіть в неї неочищені мандаринки на 10 хвилин.

Після цього витягніть цитруси і одразу ж перекладіть у ванночку з холодною водою. Дайте їм полежати там ще 5 хвилин, і можете смакувати вже значно солодшими мандаринами.

Дієвість цього методу гарантується наукою, адже через різницю температур нейтралізується кислотність фрукта. Також це не зіпсує смак фрукта, адже ми його не варимо і не заморожуємо.

Мандарини

Добрий друг - мікрохвильовка

Зовсім лінивий та ще швидший метод – це мікрохвильовка. Просто покладіть плід у мікрохвильовку, виставте максимальну потужність і запускайте нагрівання на 30 секунд.

Але є деякі нюанси: щоб мандарини не вибухнули в мікрохвильовій печі, зробіть у шкірці проколи або надрізи. Також важливо дати їм повністю остигнути перед тим, як чистити та вживати в їжу.

У цього методу є один очевидний мінус – окрім того, щоб прибрати кислоту, мікрохвильовка змусить серцевинку трохи звариться, і це теж змінить смак. Але вирішувати все одно вам – жертвувати 15 хвилинами часу чи смаком улюбленого зимового цитруса.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ботанічний сад на Дніпропетровщині тимчасово закривають для відвідування