За ці лимонні кекси чоловік вас буде носити на руках. Як приготувати найсмачніший десерт до чаю
Лимонні кекси - домашній смачний десерт, який можна подати до чаю, кави, або просто скуштувати на вечерю з родиною. Рецептом ніжних лимонних кексів ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти для приготування лимонних кексів:
- Вершкове масло - 200 г
- Цукор - 130 г
- Яйця - 4 шт.
- Родзинки - 100 г
- Коньяк - 1 ст. л.
- Сода харчова - 1 / 2 ч. л.
- Сік лимона - 1 ст. л.
- Цедра одного лимона
- Борошно - 200 г
- Цукрова пудра (за бажанням)
Приготування лимонних кексів:
- Родзинки добре промити і залити коньяком. Залишити їх на пів години, час від часу перемішувати.
- На дрібній терці натерти цедру лимона.
- В посудину викласти розм’якле масло і цукор, збити міксером на максимальній швидкості до світлої однорідної маси.
- Жовтки відділити від білків. В масло поступово додавати по одному жовтку, постійно збиваючи міксером. Білки будемо використовувати пізніше.
- Додати цедру і сік лимона. Знову все збити міксером.
- Потім додати просіяне борошно і гашену лимонним соком соду, перемішати ложкою, або міксером на мінімальній швидкості.
- Далі збити білки в густу штивну піну. Приблизно 1 / 3 частину білків додати до тіста і збити міксером.
- Потім додати решту білків і родзинки з коньяком, все акуратно перемішати ложкою.
- Форми викласти на деко, де будуть випікатися кекси і наповнити їх на 2 / 3 тістом (якщо для випікання використовуються металеві форми, то їх слід попередньо змастити маслом). Випікати кекси в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 30-35 хв.
Смачного!