За ці лимонні кекси чоловік вас буде носити на руках. Як приготувати найсмачніший десерт до чаю

Лимонні кекси - домашній смачний десерт, який можна подати до чаю, кави, або просто скуштувати на вечерю з родиною. Рецептом ніжних лимонних кексів ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для приготування лимонних кексів:

  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 130 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Родзинки - 100 г
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Сода харчова - 1 / 2 ч. л.
  • Сік лимона - 1 ст. л.
  • Цедра одного лимона
  • Борошно - 200 г
  • Цукрова пудра (за бажанням)

Приготування лимонних кексів:

  1. Родзинки добре промити і залити коньяком. Залишити їх на пів години, час від часу перемішувати.
  2. На дрібній терці натерти цедру лимона.
  3. В посудину викласти розм’якле масло і цукор, збити міксером на максимальній швидкості до світлої однорідної маси.
  4. Жовтки відділити від білків. В масло поступово додавати по одному жовтку, постійно збиваючи міксером. Білки будемо використовувати пізніше.
  5. Додати цедру і сік лимона. Знову все збити міксером.
  6. Потім додати просіяне борошно і гашену лимонним соком соду, перемішати ложкою, або міксером на мінімальній швидкості.
  7. Далі збити білки в густу штивну піну. Приблизно 1 / 3 частину білків додати до тіста і збити міксером.
  8. Потім додати решту білків і родзинки з коньяком, все акуратно перемішати ложкою.
  9. Форми викласти на деко, де будуть випікатися кекси і наповнити їх на 2 / 3 тістом (якщо для випікання використовуються металеві форми, то їх слід попередньо змастити маслом). Випікати кекси в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 30-35 хв.

Смачного!